Perez gaat los: “Dat jankgezicht is vermoeiend om naar te kijken”

Foto: Perez gaat los: “Dat jankgezicht is vermoeiend om naar te kijken”

Kenneth Perez is in zijn analyse na de spectaculaire wedstrijd tussen PSV en sc Heerenveen (3-3) behoorlijk los gegaan over smaakmaker Xavi Simons. Enerzijds over zijn geweldige voetballende kwaliteiten, anderzijds over zijn ‘vermoeiende jankgezicht’.

Kenneth Perez gaat los over talent én gedrag Xavi Simons (PSV)

PSV kwam in de slotfase nog terug van 1-3 naar 3-3, maar liet na definitief een Champions League-ticket binnen te halen. “Dat is dit seizoen wel de kracht van PSV geweest”, reageert Perez in Dit was het Weekend van ESPN. “Ondanks het matige spel, knokken ze zich op mentaliteit toch terug in wedstrijden.”

De Deen wijst naar Simons als voorbeeld. “Het is heel vaak Xavi Simons die een ongelooflijke honger heeft, hij wil gewoon. Dat gaat ook gepaard met dat jankgezicht de hele tijd, wat best wel vermoeiend is om naar te kijken.” Presentator Pascal Kamperman vindt dat Simons ‘daar niet heel veel aan kan doen’. “Jawel”, countert Perez. “Je hoeft je toch niet elke keer aan te stellen bij elke arbitrale beslissing?”

‘Jankgezicht irritant om te zien’

Simons was goud waar door zelf een penalty mee te krijgen na een lompe trap van Jeffrey Bruma. Hij verzilverde de pingel vervolgens zelf. “Hij wint een strafschop door door te zetten, sneller op de voeten te zijn en ten koste van alles de bal te willen hebben.” Kees Luijckx is het met Perez eens. “Dat jankgezicht vind ik ook heel irritant om te zien, maar hij is zo’n emotionele speler. Dan denk ik: iedereen valt erover, als jonge jongen moet je daar dan op letten. Leer hier van.

In januari vroeg Milan van Dongen al eens aan Simons (19) ‘waarom hij zo ongelooflijk sip kijkt?’ “Dat zijn emoties binnen een wedstrijd”, lachte de technicus toen. “Maar ja, dat hoort er denk ik bij. Het is de bal, dat is mijn speelgoed. Ik wil altijd de bal hebben, maar weet ook dat dit niet altijd kan. Er zijn ook nog tien spelers om me heen.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 mei 2023 14:47.

Eens met Perez?

  • Ja
  • Nee
943+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie