PEC Zwolle wint nipt en bekert verder

PEC Zwolle is de 32ste en laatste deelnemer aan de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie knokte zich bij HHC Hardenberg naar een benauwde 0-1 overwinning.

Verschillende profclubs hadden het deze dagen lastig tegen amateurclubs, met zelfs een pijnlijke eliminatie voor Vitesse en RKC Waalwijk. PEC Zwolle zal dan ook blij zijn geweest met de snelle voorsprong. Na achttien minuten werkte Tolis Vellios de 0-1 tegen de touwen.

In de tweede helft werd de opdracht voor de Zwollenaren nog iets eenvoudiger. In de 57ste minuut werd de doorgebroken Vellios gevloerd door tegenstander Serginho Fatima, die met een directe rode kaart naar de kleedkamer werd gestuurd door de scheidsrechter. HHC moest zodoende ruim een half uur met tien man spelen.

Het lukte PEC niet om het numerieke voordeel uit te buiten. Lennart Thy had de 0-2 nog wel op zijn schoen, maar zijn inzet eindigde op de paal. Het geloof bij HHC zakte desalniettemin weg en dus trok de eerstedivisionist de zege ‘gewoon’ over de streep.

De loting zal zaterdagavond worden verricht. Ook de Europees spelende clubs stromen dan in.

Scoreverloop: 0-1 (18′) Tolis Vellios