PEC Zwolle ruikt promotie: “Knettergek als we dit nog weggeven”

Foto: PEC Zwolle ruikt promotie: “Knettergek als we dit nog weggeven”

PEC Zwolle lijkt hard op weg naar een terugkeer in de Eredivisie. De blauwwitte formatie van trainer Dick Schreuder zette vrijdagavond ook NAC Breda opzij (2-0) en kan bijna de promotie al ruiken. Ook Zwolle-aanvoerder Bram van Polen ziet het niet meer fout gaan.

Enorme voorsprong PEC Zwolle

Met nog acht speelronden te gaan staat koploper Zwolle maar liefst zeventien punten voor op nummer drie Almere City, dat wel een wedstrijd minder speelde. Gezien de eerste twee ploegen rechtstreeks promoveren is de marge enorm voor Zwolle en lijkt de promotie naar de Eredivisie zo goed als binnen.

Die mening deelt ook Van Polen, die na afloop van de wedstrijd tegen NAC verscheen voor de camera van ESPN. “We zijn knettergek als we dit nog weggeven.” Al hield de verdediger nog een hele kleine slag om de arm. “Ik klop het nog even af, want als je er nog niet bent wil je het er eigenlijk niet over hebben, maar we staan er wel verdomd goed voor, ja.”

Ook Zwolle-trainer Schreuder constateerde dat zijn ploeg op de goede weg is. “We sluiten deze moeilijke week (Zwolle won ook al uit bij Willem II en De Graafschap, red.) goed af, met drie overwinningen. Dat hadden we vooraf enkel gehoopt. Nu hebben we een paar dagen vrij, dan gaan we woensdag weer beginnen en toewerken naar Jong FC Utrecht.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 18 maart 2023 18:41.

Keert Zwolle komend seizoen terug in de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee, het gaat nog mis
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie