PEC geeft Heracles tik, Kuyt wint in Breda

Foto: PEC geeft Heracles tik, Kuyt wint in Breda

In de Keuken Kampioen Divisie heeft PEC Zwolle vrijdagavond een fraai resultaat geboekt. De nummer twee van de ranglijst boekte in eigen huis een 3-2 overwinning op koploper Heracles Almelo.

Heracles pakte 25 punten in de eerste tien competitieduels en wist daarmee beslag te leggen op de eerste periodetitel. PEC Zwolle moest daarentegen tevreden zijn met twintig punten. In de strijd om directe promotie naar de Eredivisie werd er dan ook met veel interesse naar dit duel gekeken. Ondanks de achterstand van vijf punten zat de formatie van Dick Schreuder er duidelijk beter in deze avond.

Al in de eerste helft wist PEC Zwolle drie keer te scoren. Gervane Kastaneer brak de ban namens de thuisploeg en Lennart Thy tilde de marge zelfs naar drie door middel van een dubbelslag. Vlak voor rust scoorde Samuel Armenteros nog wel tegen na een snelle counter, maar de tweede treffer viel pas vlak voor tijd via Rigino Cicilia en kwam daarmee te laat. De wedstrijd werd overigens eerder even stilgelegd vanwege wangedrag op de tribunes.

Kuyt tankt vertrouwen met ADO

De toekomst van Dirk Kuyt werd eerder dit seizoen ter discussie gesteld, maar het lijkt erop dat ADO Den Haag er steeds beter in komt. Vrijdagavond boekte de Haagse eerstedivisionist een 1-2 overwinning op het veld van NAC Breda.

De avond begon nog wel tegenvallend voor ADO. Jort van der Sande bezorgde NAC een 1-0 voorsprong in het Rat Verlegh Stadion, maar een andere spits eiste de hoofdrol op. Thomas Verheydt scoorde tweemaal en bezorgde de bezoekers daarmee de winst.

Overige uitslagen:

Almere City FC – Jong Ajax 2-3

De Graafschap – Jong FC Utrecht 2-0

FC Den Bosch – Jong AZ 3-0

FC Eindhoven – TOP Oss 2-1

Helmond Sport – Willem II 1-3

MVV Maastricht – Jong PSV 1-1

Telstar – Roda JC Kerkrade 2-1

VVV-Venlo – FC Dordrecht 0-1

TIP: Wedden op KKD-duels? Waag je gok via Unibet en win!

Gaat Kuyt slagen bij ADO?

  • Ja
  • Nee
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie