‘Paris-lover’ Burak Yilmaz heeft lak aan Fortuna Sittard

Foto: ‘Paris-lover’ Burak Yilmaz heeft lak aan Fortuna Sittard

Hij zorgde de voorbije maanden al voor behoorlijk wat onrust bij Fortuna Sittard, maar Burak Yilmaz heeft door kennelijk niks van geleerd. Toen Fortuna Sittard afgelopen weekend verloor bij PSV, plaatste aanvoerder Burak Yilmaz op Instagram een foto van zichzelf met zijn vrouw bij de Eiffeltoren in Parijs. Een zeer vreemde actie. En de leiding van de Limburgse eredivisieclub hult zich ondertussen – niet voor het eerst – in stilzwijgen.

De Turkse topspits keek samen met zijn partner lieflijk in de camera terwijl zij poseerden voor hét uithangbord van de Franse hoofdstad. Dat zijn broodheer en dus ook zijn teammaatjes ondertussen bezig waren met hun voetbalwerk in Eindhoven, deerde de dertiger klaarblijkelijk niks. Nee, voor hem was kennelijk het uitstapje naar het buitenland belangrijker dan de sportieve verplichtingen waaraan ‘zijn’ Sittardse club moest voldoen.

Blessure of drogreden?

Ja, Yilmaz zou geblesseerd zijn. Maar dan vraag ik me meteen af: kun je dan niet bij de wedstrijd van je club aanwezig zijn? Kun je dan niet je ploeggenoten de benodigde steun geven? En kun je dan ook niet even aan de fans van Fortuna je gezicht in levende lijve in het stadion van PSV laten zien? Om in ieder geval enige blijk te geven van dat je hart hebt voor de club waar je onder contract staat. Het antwoord op al deze vragen is kort maar krachtig: nee dus.

Het zou trouwens kunnen dat oud-international Yilmaz een afspraak met de club had gemaakt over zijn bezoekje aan Frankrijk. Dat zou op zich al raar zijn omdat de club op dat moment zelf moest voetballen, maar er is in ieder geval niemand van beide partijen die hierover iets gezegd heeft. De Turkse spits heeft kennelijk lak aan Fortuna. Het lijkt er sterk op dat hij meer met zichzelf bezig is dan met het clubbelang van de Fortunezen, waar hij overigens aan het begin van dit seizoen een vijfjarig contract tekende.

Door alle beslommeringen de laatste tijd, is de kans dat hij dát daadwerkelijk gaat uitdienen heel erg klein geworden. Bijna nihil zelfs, zo lijkt het er althans sterk op. Aan enige duidelijkheid verschaffen vanuit Yilmaz over het heden en de nabije toekomst ontbreekt het echter in Zuid-Limburg, maar zeker ook door de top van Fortuna Sittard. Het heeft er alle schijn van dat de leiding van de eredivisionist hardnekkig probeert alles wat de voortdurend onrust stokende Turkse aanvaller betreft, zoveel als mogelijk met de mantel der liefde te bedekken. Of er simpelweg weinig of niet over communiceert.

Dat Burak Yilmaz zich als een vedette gedraagt, is wel duidelijk. Maar dat een werkgever tegenover de buitenwereld – dus de vele duizenden fans – hierover weinig tot geen standpunt inneemt of duidelijkheid verschaft, is ook op zijn minst zeer opmerkelijk. Het zou van enige professionaliteit getuigen als Fortuna dit in de toekomst wél gaat doen. Ook al zal enfant terrible Yilmaz – die tot enige tijd geleden nog weleens een doelpuntje maakte in Sittardse dienst – daar dan zelf waarschijnlijk niet meer bij zijn.

Te hopen voor de leden van de top van de eredivisieclub uit Sittard is dat men iets geleerd heeft van deze hele soap. Dat zou dan het imago van Fortuna alleen maar ten goede kunnen komen. Wie namelijk meent belangrijker te zijn dan de club, Yilmaz zou hier intern binnen Fortuna in een eerder stadium eens toespelingen op hebben gemaakt, die kán je immers alleen maar gedoe bezorgen. En dát zijn juist dingen die je als betaald voetbalclub niet (meer) zou moeten willen.

Fortuna had nooit in zee moeten gaan met Yilmaz?

  • Ja
  • Nee
451+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
5+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
22+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
11+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
28+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
204+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
45+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
80+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
181+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
72+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
662+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
148+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
40+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
313+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
701+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
120+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
187+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
316+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
326+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie