‘Oranje-selectie niet op één lijn met Koeman’

Foto: ‘Oranje-selectie niet op één lijn met Koeman’

Ronald Koeman staat er niet lekker op na de moeizame groepsfase van het EK. Het lijkt er zelfs op dat de Oranje-selectie en bondscoach Ronald Koeman niet op één lijn zitten.

Speelstijl Nederlands elftal wekt verbazing

Tegen Oostenrijk (2-3 nederlaag) toonde het Nederlands elftal zich zeer kwetsbaar. “Die spelidentiteit bij Oranje is minder duidelijk sinds Koeman maart vorig jaar begon aan zijn tweede termijn als bondscoach. Ja, wel in algemeenheden”, concludeert het NRC. “Op welke manier hij precies tot dit offensieve voetbal wil komen en met welke spelprincipes (intenties waarmee een ploeg speelt), is nooit duidelijk geworden.”

“Het raakt de kern van de coach Koeman. Hij is een realist, geen idealist”, vervolgt de krant. “Een pragmaticus die met een vingerknip kan overstappen op een andere speelwijze. Die tactische flexibiliteit heeft Oranje vorig jaar geholpen in lastige periodes. Het ene moment meer gericht op defensieve controle, dan weer aanvallender – afhankelijk van tegenstander en scoreverloop. Tegen mindere landen voldeed dat.”

Onenigheid binnen de selectie?

Het NRC vervolgt: “Het passieve spel van Oranje is opvallend, gezien de progressieve trainers waar diverse internationals onder spelen bij hun clubs. Gakpo, Van Dijk en Georginio Wijnaldum zijn bij Liverpool gevormd door de extreme pressie en het hoge tempo onder Jürgen Klopp. Daar waar Nathan Aké bij Manchester City werkt met Pep Guardiola, de invloedrijkste trainer van deze eeuw met zijn positioneel georiënteerde totaalvoetbal.”

Ook de spelers uit de Eredivisie-top en Xavi Simons zijn anders gewend. “Het roept de vraag op of bondscoach en spelers wel dezelfde soort voetbaltaal spreken. De vraag is ook waarom het Bosz bij PSV afgelopen seizoen wel lukte om Veerman in zijn kracht te laten komen, waar Koeman de spelverdeler dinsdag al na 35 minuten wisselt na een mislukt optreden met zestien keer balverlies”, zo luidt het.

Deel je dat gevoel?

  • Ja
  • Nee
2771+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie