‘Oranje-klant’ Feyenoord blijft nuchter

Foto: ‘Oranje-klant’ Feyenoord blijft nuchter

Quilindschy Hartman brak dit seizoen definitief door in het eerste elftal van Feyenoord. De linksback is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself van Arne Slot. Ondanks zijn stormachtige ontwikkeling blijft de linksback nuchter over zijn (sportieve) toekomst.

De sterke opmars van Hartman zorgde ervoor dat zomeraanwinst Marcos Lopez voorlopig genoegen moet nemen met een reserverol. De international van Peru werd als eerste back gehaald, maar is inmiddels voorbij gestevend door de 21-jarige Hartman.

Het sterke spel van het jeugdproduct van Feyenoord leverde hem al veel complimenten op. Onder andere Wesley Sneijder was vol lof over de verdediger en bracht hem zelfs al in verband met een plek bij het Nederlands elftal.

Hartman zelf blijft rustig onder alle complimenten. “Ik heb niet heel veel zelf gelezen, maar het is een beetje onvermijdelijk dat iedereen het doorstuurt en erover praat”, zei de verdediger in gesprek met ESPN.

Hartman over zijn ontwikkeling

De 21-jarige verdediger krijgt veel reacties op zijn spel dit seizoen. “Er waren veel positieve geluiden. Wat er werd doorgestuurd? Meerdere dingen eigenlijk. Dat ik agressief was en dat ik goed speelde. Wat Wesley Sneijder vertelde kreeg ik doorgestuurd van mijn vriendin. Leuk dat zo’n grote speler dat zegt. Voor mij een compliment om zo door te gaan.”

Ondanks alle mooie woorden, blijft Hartman vooral bezig met beter worden. “Ik ben gewoon bezig met voetbal. Niet anders dan vorig jaar in de jeugd, alleen zijn er nu wat meer mensen bij. Dat is eigenlijk het enige. Ik vind voetbal gewoon heel leuk. Vooral in De Kuip is het leuk om te spelen. We doen het goed.”

De massale aandacht zorgt er in ieder geval niet voor spanning bij Hartman. “Ik heb wel eens van Kuipvrees gehoord, maar daar heb ik geen last van. Als je uit de jeugd komt, dan voel je misschien wat extra steun dan de andere jongens. Als je doorbreekt uit de jeugd, dan vinden de supporters dat leuk. Die energie voel ik ook terug. Als ik de mensen aankijk zie ik dat ze trots en blij zijn dat een jongen uit de jeugd in De Kuip speelt. Daarom is Kuipvrees op mij niet van toepassing.”

Feyenoord wint Eredivisie

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hartman in Oranje?

  • Ja, dit seizoen nog
  • Ja, maar na dit seizoen
  • Nee, denk het niet
147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie