‘Oranje-hint van Wijnaldum’

Foto: ‘Oranje-hint van Wijnaldum’

Georginio Wijnaldum is speler van AS Roma. De 31-jarige aanvallende middenvelder wordt voor een seizoen gehuurd door de Romeinen, dat ook een optie tot koop in de overeenkomst hebben opgenomen. Daarmee kwam er een einde aan een teleurstellende periode bij PSG. 

Wijnaldum werd al groots onthaald in Rome. Een grote verzameling fans en journalisten stonden op hem te wachten op het moment dat de Oranje-international het vliegveld verliet. Inmiddels zijn alle formaliteiten afgerond, de medische keuring gedaan en kan de middenvelder zich opmaken voor een mogelijk debuut tegen Shakhtar Doenesk. 

Georginio Wijnaldum 

Volgens De Telegraaf heeft Wijnaldum een duidelijk doel in Rome: “Wijnaldum hoopt bij AS Roma onder trainer José Mourinho weer veel speeltijd te krijgen, om zo ook weer in beeld te komen voor de WK-selectie van Oranje”, schrijft de krant. 

Wijnaldum verloor zijn plek in de selectie van Louis van Gaal volgens de bondscoach niet omdat de middenvelder weinig speelminuten maakte. Volgens Van Gaal ‘leverde’ de middenvelder niet genoeg op zijn middenveld en viel hij daarom buiten de selectie. 

AS Roma

Als speler van AS Roma lijkt Wijnaldum de bondscoach opnieuw te willen overtuigen. Dat dit bij Paris Saint-Germain niet ging gebeuren onder de nieuwe trainer Christophe Galtier werd ook snel duidelijk. De trainer had Wijnaldum niet nodig voor een oefentrip naar Japan. 

De Nederlandse middenvelder is niet de enige aanwinst voor de selectie van José Mourinho. Eerder werd Paulo Dybala al overgenomen van competitiegenoot Juventus en haalde de Portugese trainer Nemanja Matic naar de club. Het begin voor Wijnaldum is in ieder geval goed: “De club heeft aangetoond me erg graag te willen hebben en ook de fans hebben me de afgelopen dagen via social media warm ontvangen.”

Wijnaldum speelt zich weer in Oranje

  • Denk het wel
  • Denk het niet
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie