EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Oranje-drietal wil niet gaan zweven: “Hier gekomen met één doel”

Foto: Oranje-drietal wil niet gaan zweven: “Hier gekomen met één doel”

Oranje won dinsdagavond met klinkende cijfers van Roemenië. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelde veel kansen bij elkaar, maar nam pas laat afstand in de score. Toch viel er weinig op de zege af te dingen. Dat vond ook Virgil van Dijk, die wel met beide benen op de grond wil blijven staan.

Van Dijk tempert verwachtingen rondom Oranje

Virgil van Dijk vertelde voor de camera van SoccerNews-verslaggever Jesper Langbroek blij te zijn met hoe Oranje zich heeft gepresenteerd tegen Roemenië. “Ben trots op de reacties die de jongens hebben getoond. Ik denk dat wij heel veel kansen hebben gecreëerd en meer zouden moeten maken als we heel kritisch blijven. We hebben ook weinig weggegeven en dat is iets waarop we verder kunnen bouwen.”

Na de 0-3 overwinning op Roemenië wil Van Dijk echter nog niet te hard van stapel lopen. “Wij moeten gewoon rustig blijven. We moeten nu niet gaan zweven. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, gewonnen en zijn door naar de kwartfinale. Nu is het tijd om ons voor te bereiden op een zware tegenstander. Het wordt hard werken en wij moeten met een goed ‘gameplan’ daar ready voor zijn.”

Oranje-uitblinker Simons blijft bescheiden

Xavi Simons werd bewierookt door bondscoach Ronald Koeman en de media, maar bleef na afloop tegenover SoccerNews bescheiden over zijn aandeel. “Dat ligt aan jullie. Als jullie vinden dat ik goed heb gespeeld, dan is dat jullie ding. Uiteindelijk ben ik blij dat het team goed heeft gespeeld. Compact en uiteindelijk hebben we de winst mee naar huis kunnen nemen.”

Dumfries heeft met Oranje duidelijk doel voor ogen

Denzel Dumfries is net als Van Dijk van mening dat Oranje de juiste reactie heeft laten zien. “In balbezit en ook balverlies waren we vandaag (dinsdag, red.) heer en meester. Dit moet een stimulans zijn, dit moet een basis zijn om verder te gaan. We zijn hier gekomen met één doel en daar gaan we stap voor stap naar toe. Je kijkt altijd naar de eerstvolgende wedstrijd, maar het doel is duidelijk.”

Wie van de drie speelde volgens jou de beste wedstrijd?

  • Van Dijk
  • Simons
  • Dumfries
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie