‘Oranje-debutanten’ bij mega-overwinning Bayern

Bayern München haalde deze zomerstop Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch én Noussair Mazraoui binnen als aanwinsten. De drie oud-Ajacieden kregen tijdens de eerste competitiewedstrijd van hun nieuwe ploeg meteen speelminuten van Julian Nagelsmann, die geen basisplek voor hen had in de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt.

Bayern had weinig moeite met de Europa League-finalist. Ook zonder de vertrokken doelpuntenmachine Robert Lewandowski bleek de recordkampioen van Duitsland het doel gemakkelijk te vinden. Bayern startte de Bundesliga met een 6-1 overwinning én drie debutanten.

Naast de oud-Ajacieden zat ook Joshua Zirkzee op de bank bij Bayern. Zij zagen hun club in de eerste helft al uitlopen naar een comfortabele 5-0 voorsprong, waarna het grote debutantenbal kon beginnen. Na 57 minuten werd Ryan Gravenberch als eerste in het veld gebracht. De middenvelder werd in de slotfase van de wedstrijd (82e minuut) vergezeld door De Ligt en Mazraoui.

In tegenstelling tot de zomeraanwinsten bleef Zirkzee, die vorig seizoen indruk maakte tijdens zijn huurperiode bij Anderlecht, negentig minuten op de bank zitten. De aanvaller wordt al maanden met een vertrek bij Bayern in verband gebracht. Een overgang naar Ajax leek lange tijd een optie, maar de Amsterdammers haalden onlangs Lorenzo Lucca op bij Serie B-ploeg Pisa.

TIP: Pak 16x je inzet als Wolfsburg van Bayern wint!