‘Opvallend Feyenoord-geluid over Steven Berghuis’

Foto: ‘Opvallend Feyenoord-geluid over Steven Berghuis’

Oefenmeester Maurice Steijn van Ajax (inmiddels natuurlijk ontslagen) zag Steven Berghuis als boeman in Amsterdam, schreven Valentijn Driessen en Mike Verweij eerder deze week in De Telegraaf. En toen ‘Feyenoorders’ dat artikel lazen kregen ze een déjà-vu, aldus de heren journalisten.

‘Feyenoorders kregen déjà-vu na Berghuis-verhaal’

In de podcast Kick-Off vertelt Driessen dat hij afgelopen woensdag in Rotterdam-Zuid was voor de Champions League-partij van Feyenoord tegen SS Lazio. Eerder die dag woonde hij datzelfde affiche in de UEFA Youth League bij en liep hij, naar eigen zeggen, ‘allemaal mensen van Feyenoord tegen het lijf’.

“Stuk voor stuk zeiden ze: wat een geweldig stuk. Die rol van Berghuis, heel herkenbaar, dat hebben we allemaal hier meegemaakt in de tijd van Dick Advocaat”, aldus de journalist annex tv-persoonlijkheid. “Ik vroeg: wat voor gedrag is dat dan? Hij zei: Steven Berghuis wil dat een elftal om hem heen wordt gebouwd. De ideeën die hij heeft voor een elftal, moet de trainer overnemen.”

Trainer ondermijnen

Berghuis wilde bij Feyenoord aanvallend voetbal spelen, maar Advocaat koos vaak voor het slot op de deur: “Er verscheen dan een heel gat op het veld en Dick werd gek langs de lijn. Iemand die erbij is geweest, zei: als Steven zijn zin niet krijgt, dan gaat die mensen om zich heen verzamelen binnen de spelersgroep. Die gaat die bewerken. Die zegt dan dingen als: als we zo gaan spelen, dan komen jouw kwaliteiten ook beter tot uiting. Dan krijg je groepjesvorming.”

“Als een halve spelersgroep ook naar voren wil voetballen”, besluit Driessen. “Dat deed hij wel heel slim en sluw. Mensen bij Feyenoord vonden het allemaal heel herkenbaar.”

Heeft Berghuis hier een handje van?

  • Absoluut
  • Vind ik niet
12868+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie