Opstellingen Argentinië en Kroatië: Di María en Martínez op de bank

Foto: Opstellingen Argentinië en Kroatië: Di María en Martínez op de bank

Ángel Di María is niet fit genoeg om tegen Kroatië in de basis te starten. Daarnaast switcht de Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni terug naar 4-4-2, waardoor Lisandro Martínez zijn plaats weer kwijt is. De Kroaten gaan voor een volgende WK-finale, dat doen ze in dezelfde opstelling waarmee ze Brazilië versloegen.

Na de veelbesproken kwartfinale tegen Nederland, had de Argentijnse selectie tijd nodig om te herstellen. Daarna kon de voorbereiding beginnen op het duel met Kroatië. Die aanloop was heel wat rustiger. De Kroatische bondscoach, Zlatko Dalic, had bijvoorbeeld vooral respectvolle woorden over voor sterspel Lionel Messi. Dit in tegenstelling tot Louis van Gaal, die de vedette vooral tergde.

Bij Argeninië was het vooral de vraag of Ángel Di María zou starten. Tegen Oranje kwam hij als invaller binnen de lijnen, ook dit keer komt een basisplaats te vroeg. Na de 5-3-2 tegen Nederland schakelt Scaloni weer terug naar 4-4-2. Dat gaat ten koste van Lisandro Martínez, middenvelder Leandro Paredes keert terug. Nicolás Tagliafico profiteert van de schorsing van concurrentie Marcos Acuña.

Kroatië op jacht naar nieuwe finale

Kroatië staat op de rand van een nieuwe WK-finale, nadat het de eindstrijd vier jaar geleden verloor van Frankrijk. Het spel is misschien niet sprankelend, onder aanvoering van Luka Modric werd titelfavoriet Brazilië in de kwartfinale verrast. Doelman Dominik Livakovic ontpopte zich tot held in de strafschoppenreeks. Dalic ziet geen reden om wijzigingen door te voeren en stuurt dezelfde elf spelers het veld in. Diverse media spraken de verwachting uit dat Bruno Petkovic Andrej Kramaric in de spits zou vervangen, de aanvaller van 1899 Hoffenheim krijgt echter wederom het vertrouwen.

Wie haalt de finale?

  • Argentinië
  • Kroatië
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie