Opstelling Feyenoord: met Giménez én Danilo tegen FC Volendam

Foto: Opstelling Feyenoord: met Giménez én Danilo tegen FC Volendam

Ajax won eerder vandaag met 2-4 van sc Heerenveen en daarom is het zaak dat Feyenoord óók zegeviert, zodat de Rotterdammers hun voorsprong op de aartsrivaal vasthouden, al helemaal met De Klassieker in aantocht. De ploeg van oefenmeester Arne Slot speelt om 20.00 uur tegen FC Volendam. Overigens met Santiago Giménez én Danilo in de basis.

Slot liet eerder weten over de tegenstander van zondagavond in De Kuip: “Ze hebben in de winterstop voor een andere manier van voetballen gekozen en dat is voor hen tot dusver heel succesvol geweest.”

Hij is dus op zijn hoede… “Dat sowieso. Maar ook als ze geen punten hadden gehaald was het een geduchte tegenstander. Want Cambuur thuis werd het 1-0 en FC Groningen thuis ook 1-0 voor ons. En dat zijn de nummers achttien en zeventien van de Eredivisie.”

Bovendien speelden de Volendammers gelijk tegen zowel Ajax als AZ: “Op basis van die resultaten, maar vooral ook gezien onze eigen resultaten tegen ploegen die onderin bivakkeren, is het altijd voor ons weer een belangrijke wedstrijd en zeker niet iets om te onderschatten.”

Nieuw contract Wim Jonk

Slots tegenhanger Wim Jonk ondertekende een nieuw contract (tot medio 2026) bij zijn werkgever: “We zijn hier nog niet klaar. Een van mijn doelstellingen was om het stadion weer vol te spelen. Dat is gelukt en dat voelt ontzettend goed. Het leeft in het dorp, kinderen gaan weer in het oranje naar hun favoriete club. Ik draag graag m’n steentje bij om door te pakken en van FC Volendam een volwassen eredivisieclub te maken. Ik ben ook trots dat iedereen, ook op de werkvloer, zich committeert aan onze nieuwe plannen.”

Wat denk jij?

  • Feyenoord wint
  • Volendam wint
  • Dit wordt gelijk
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie