Oplettende Oranje-kijker ziet bizar detail

Foto: Oplettende Oranje-kijker ziet bizar detail

Het Nederlands elftal kreeg maandagavond twee strafschoppen tegen Griekenland, waarvan er één werd benut. Toch had de bal zomaar nóg een keer op de stip gekund.

Nederland had recht op nóg een penalty

Virgil van Dijk schoot Nederland in Athene naar een 0-1 overwinning door zijn penalty te benutten. Eerder in de wedstrijd had Wout Weghorst dezelfde kans, maar zijn inzet werd gepareerd door de Griekse doelman. Een oplettende Oranje-kijker constateerde daarbij een opvallend detail.

Doelman Odysseas Vlachodimos werd na zijn redding bejubeld door teamgenoten. Het blijkt dat één van zijn teamgenoten in alle euforie de bal beroerde met zijn hand, terwijl deze ‘gewoon’ in het spel was. Een oplettende VAR had dus zomaar een tweede strafschop toe kunnen kennen.

Vlak na de 0-1 van Van Dijk leek Nederland alsnog een extra strafschop te krijgen. Brian Brobbey werd gevloerd binnen het strafschopgebied, maar de scheidsrechter wimpelde het VAR-advies af.

Een flater van de VAR?

1473+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie