Oostenrijk wint van Oekraïne en verovert tweede plek

Oostenrijk heeft op maandagavond de tweede plek van groep C op het EK gegrepen door Oekraïne in een rechtstreeks duel het nakijken te geven. In Arena Nationala in de Roemeense hoofdstad Boekarest werd het 0-1 door een doelpunt van Christoph Baumgartner.

Even was er de ‘angst’ dat de Oekraïners en Oostenrijkers er een salonremise van zouden maken, want dat was gunstig geweest voor beide landen met betrekking tot het bereiken van de knock-outfase. Maar daar was dus geen sprake van.

Oostenrijk had wel verreweg het beste van het spel in Roemenië: Oekraïne creëerde bijna geen kansen, waar de Oostenrijkers eigenlijk mogelijkheid na mogelijkheid kregen. Met Marko Arnautovic in de basis (tegen het Nederlands elftal was hij geschorst wegens een scheldkanonnade) zag het aanvalsspel van Oostenrijk er ook wat beter uit.

Halverwege de eerste helft werd Oostenrijk beloond voor het veldoverwicht: Baumgartner werkte binnen uit een corner. De verdediger van het Duitse TSG 1899 Hoffenheim moest de strijd vervolgens wél staken met een blessure.

In de tweede helft moest Oekraïne op zoek naar een doelpunt, maar het team van bondscoach Andriy Shevchenko kon gewoonweg geen vuist maken. Het bleef dan ook 0-1.

Scoreverloop: 0-1 (21′) C. Baumgartner