Ook geboortegrond blijkt vruchtbaar voor ontembare Haaland

Manchester City heeft woensdagavond een belangrijke zege geboekt bij Leeds United. Erling Haaland was weer een de grote man bij de 1-3 overwinning, waardoor The Citizens in het spoor van koploper Arsenal blijven. Pascal Struijk liet zich gelden bij de thuisploeg.

Het bezoek aan Elland Road was voor City het eerste Premier League-duel na de WK-break. Haaland, die zo’n geweldige vorm etaleerde in de maanden ervoor, kon na het gemiste WK eindelijk zijn klasse weer tonen. De ogen waren sowieso op het gericht, aangezien de topschutter terugkeerde op zijn geboortegrond. Ruim 22 jaar geleden zag Erling het levenslicht in Leeds, toen zijn vader Alf-Inge voor The Peacocks uitkwam. Desondanks kreeg Haaland junior de Noorse nationaliteit, die zijn vader ook heeft.

Al in de eerste minuut werd een inzet van Haaland van de lijn gehaald. Even later kon ook Jack Grealish niet scoren voor de ploeg van Pep Guardiola, die ook een basisplaats voor Nathan Aké in petto had. Pas in de blessuretijd van de eerste helft wist City het veldoverwicht in de score uit te drukken. Doelman Illan Meslier kreeg een schot van Riyad Mahrez niet onder controle, waarna Rodri de rebound binnen kon tikken. Na rust profiteerde de topclub van defensief geklungel van de tegenstander. Grealish kon zo oppikken en Haaland een niet te missen kans bieden: 0-2.

Haaland maakt zijn tweede

Even later leek City de wedstrijd te beslissen. Weer kon Haaland Grealish bedanken voor het voorbereidende werk. Het Noorse fenomeen maakte als zijn twintigste Premier League-goal van het seizoen, en dat in veertien duels. Leeds rechtte echter nog de rug. Onze landgenoot Pascal Struijk kopte de 1-3 binnen na een goede hoekschop. De gastheren kregen nog een aantal kansen, maar gescoord werd er niet meer.