‘Onprofessionele’ Koeman met grond gelijkmaakt

Foto: ‘Onprofessionele’ Koeman met grond gelijkmaakt

Johan Derksen is zwaar teleurgesteld in bondscoach Ronald Koeman. Vrijdagochtend waren Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk en collega-verdediger Nathan Aké aanwezig op een persconferentie, maar De Snor is van mening dat Koeman daar had moeten zitten om tekst en uitleg te geven over het debacle tegen Oostenrijk.

Derksen haalt hard uit naar afwezige Koeman tijdens persconferentie Oranje

Derksen vertelde in het programma Vandaag Inside Oranje te begrijpen dat er kritiek kwam op de bondscoach tijdens de persconferentie. “Hij heeft groot gelijk dat hij die vraag stelt”, waarmee de Vandaag Inside-coryfee doelde op Valentijn Driessen die zich afvroeg waarom Koeman nog niets heeft gezegd wat er sinds Oostenrijk is gebeurd en wat er richting Roemenië gaat gebeuren.

Driessen kreeg daar echter nauwelijks een antwoord op, maar Derksen schaarde zich vrijdagavond wel achter de Ajax-watcher. “Dit land leeft zo mee met het Nederlands elftal, dat zie je nergens. Maar ik vind wel dat ze de morele verplichting hebben om naar het land toe hun pr te bedrijven. En dat niet een bondscoach, die overal verantwoordelijk voor is, nu niks zegt.”

Onbegrip over afwezigheid Koeman tijdens persconferentie Oranje

Derksen noemde het dan ook onbegrijpelijk dat Koeman zich niet wil verantwoorden. “Als hij straks met de cup naar huis gaat, dan wil hij wel uitgebreid praten. Ik vind het heel zwak en onprofessioneel dat zo’n bondscoach niet zegt: ‘Jongens, ik ben verantwoordelijk, laat ze maar komen. Ik zit er’.”

Ook tafelgast Wierd Durk was het daar roerend mee eens. “Hij kan toch nog wel een keer komen uitleggen wat er nou mis ging met die tactiek tegen Oostenrijk?” Daar kon ook René van der Gijp zich wel in vinden. “Inderdaad, hij had er moeten zitten.”

Had Koeman op de persconferentie aanwezig moeten zijn?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, was niet nodig
628+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie