Ongelukkig Liverpool verliest tegen Crystal Palace opnieuw dure punten

Liverpool heeft zaterdagavond de rug niet kunnen rechten tegen Crystal Palace. De Engelse topclub speelde het lastige duidelijk met 0-0 gelijk.

Het team van Liverpool had de pijnlijke nederlaag in de Champions League tegen Real Madrid duidelijk nog niet helemaal verwerkt. De Engelsen kwamen midweeks op een 2-0 voorsprong te staan en dachten dan ook op rozen te zitten, maar kregen vervolgens vijf doelpunten tegen. In de Premier League deed Liverpool het de laatste weken wel goed met overwinningen op Everton (2-0) en Newcastle United (0-2). Tegen Crystal Palace hoopte het die lijn door te trekken.

Het competitieduel verliep voor Liverpool echter stroef. Na tien minuten kreeg Mohamed Salah een kans na een uitstekende actie van Cody Gakpo. Het schot van de Egyptenaar miste echter richting, waardoor de bal naast het doel van Crystal Palace verdween. Zo kreeg Liverpool in de eerste helft nog een aantal kansen, maar kon het niet voorkomen dat tot aan de rust de brilstand op het scorebord bleef staan.

Gakpo en Salah dichtbij treffer

Direct na de pauze kreeg Salah opnieuw een grote kans. Ditmaal kwam de bal tot wanhoop van de aanvaller echter op de lat terecht. De tijd begon te dringen voor Liverpool en dus besloot Klopp met een aantal wissels het verschil te maken. Tien minuten voor tijd kreeg Gakpo nog een goede mogelijkheid. Een steekpass van Salah kwam bij de Nederlander terecht, die de bal net niet voorbij de keeper kon tikken. Daardoor ging Liverpool met slechts een punt naar huis.

Wint Liverpool dit seizoen de Champions League?