Ongeloof bij Spaanse media over Frenkie de Jong

Foto: Ongeloof bij Spaanse media over Frenkie de Jong

FC Barcelona won gisteren in blessuretijd van aartsrivaal Real Madrid, dankzij een doelpunt van Franck Kessie. Het was echter een andere middenvelder die de meeste lof oogst in de Spaanse media vandaag: Frenkie de Jong.

Frenkie de Jong uitblinker in gewonnen Clásico

Zo noemt de krant Sport de dribbelkont uit Arkel ‘een oase van rust op de as’. De Jong had de meeste balcontacten van alle spelers op het veld (honderd), was goed voor de meeste key passes (vijf) en leverde bovendien drie geslaagde dribbels af.

“Frenkie was de beste speler op het middenveld. Hij steekt in een sterke vorm, speelt elegant, loopt gaten dicht, is als spelverdeler bepalend bij Barça”, aldus het genoemde dagblad. Sergio Busquets, Gavi, Robert Lewandowski en Jules Koundé komen er met een onvoldoende op rapport minder goed vanaf bij het medium.

‘Doelpunt Kessie maakt Barcelona virtueel kampioen’

El Mundo Deportivo rept over ‘een extase in Camp Nou’ en zag De Jong ‘spelen als een geroutineerde middenvelder’. “Hij gaf meer veilige passes dan beslissende ballen, maar hij zat er bovenop bij de aanvallen van Real. Dit Barça is niet het achtste wereldwonder dat veel mensen hopen te zien, maar het is wel een team dat al maandenlang goede resultaten boekt. En als de fans zich even vervelen tijdens wedstrijden, dan is er na afloop vaak tevredenheid over het resultaat.”

Marca zoomde ook nog in op de milimeter buitenspel, die resulteerde in het afkeuren van de 1-2 van Marco Asensio (Real Madrid).

Frenkie is momenteel de beste middenvelder van de wereld

  • Eens
  • Oneens
1763+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie