Ongeloof bij Sarri: “Onze houding was niet helemaal goed”

Maurizio Sarri was na het verloren duel met AZ teleurgesteld in het optreden van Lazio. Volgens de hoofdtrainer was het namelijk onnodig om met een 1-2 nederlaag van het veld af te stappen, zo vertelde hij op de persconferentie.

De Italianen begonnen uitstekend aan het duel en kwamen dan ook op een 1-0 voorsprong te staan. Vlak voor rust wist AZ de stand echter gelijk te trekken, waarna het in de tweede helft een 1-2 overwinning over de streep heen trok. Het betekent dat Lazio volgende week hard aan het werk moet om de volgende ronde van de Conference League te bereiken.

“Onze houding was niet helemaal goed. We begonnen prima, maar daarna liepen we terug in plaats van dat we ze van ons doel afhielden. En dat terwijl ze kwaliteiten hebben”, zo luidde de conclusie van Sarri na afloop. “In de return moeten we negentig minuten spelen zoals we vandaag 25 minuten deden. Dan kunnen we AZ problemen bezorgen.”

Sarri verdedigt Lazio

Naast de kritiek van de oefenmeester verdedigde hij zijn ploeg eveneens. Wanneer Sarri namelijk naar het duel kijkt, vindt hij dat Lazio meer had verdiend. “Het resultaat is een beetje merkwaardig, kijkend naar de kansen die beide ploegen kregen.”

Sarri benadrukt tegelijkertijd dat zijn team zich voornamelijk voor het doel moet verbeteren, zodat het volgende week de kansen wel afmaakt. Voorlopig wil hij echter nog niet te ver vooruitkijken naar de terugwedstrijd, omdat dit weekend eerst een competitiewedstrijd tegen Bologna op het programma staat.