‘Ongekende Ihattaren-blunder’

Foto: ‘Ongekende Ihattaren-blunder’

Het was best een verrassing toen Ajax aan de slag besloot te gaan met Mohamed Ihattaren, maar volgens columnist Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad hebben de Amsterdammers daar flink mee geblunderd. ‘Ze hadden het kunnen (en misschien wel móéten weten’, is zijn boodschap.

Mossou wijst naar de finale van de KNVB Beker van het afgelopen seizoen: “Het is nog geen half jaar geleden dat Mohamed Ihattaren even mocht meespelen in de bekerfinale tussen PSV en Ajax. Het was de gênantste wissel van het jaar. Toen al.”

De columnist vervolgt: “Een duidelijk te zware Ihattaren mocht in de slotfase invallen in de Kuip, bedoeld als sneue provocatie aan het adres van PSV, de club die hem opleidde. Een dubieus signaal ook richting veel andere Ajax-talenten: een niet-fitte jongen die een paar keer had meegehobbeld bij de beloften, kreeg van trainer Erik ten Hag prompt een plek in de wedstrijdselectie, nota bene bij een finale.”

Onwetendheid

“Bij Ajax hebben ze ondertussen allang stilzwijgend afscheid van hem genomen”, aldus Mossou. “Ihattaren kreeg geen vast rugnummer. De Amsterdamse club tracht het onderwerp al een tijdje verbeten dood te zwijgen. Met de kop in het zand, wachtend tot Ihattaren stilletjes terugkeert naar zijn werkgever Juventus. Ergens is dat nog begrijpelijk ook. Het aantrekken van Ihattaren was in januari een wilde gok, gestoeld op een combinatie van arrogantie, winstbejag en een haast onvoorstelbare onwetendheid.”

TIP: Verdien 2.50 keer je inleg als Ajax met meer dan drie goals verschil van Go Ahead wint!

Blunder?

  • Zeker
  • Nee
836+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie