Preview: Onder meer Duitsland, Spanje en België openen hun WK

Foto: Preview: Onder meer Duitsland, Spanje en België openen hun WK

Het WK is na de openingswedstrijd zondag nu echt in volle gang. In een razend tempo worden de wedstrijden in de groepsfase afgewerkt. Ook woensdag staan er weer vier op het programma. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Marokko – Kroatië, Duitsland – Japan, Spanje – Costa Rica en België – Canada.

Marokko – Kroatië

Marokko is er voor de tweede maal op rij bij op een WK en dat is niet bepaald een gegeven gezien de historie. Want daarvoor lukte het vier keer achter elkaar niet. Door het vertrek van bondscoach Vadid Halihodzic zijn ook Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech weer bij de nationale ploeg. Het land wist de afgelopen vier interlands de nul te houden.

Kroatië is een naam die eigenlijk opvallend weinig genoemd wordt als het gaat om de favorieten voor dit WK. Vier jaar geleden lukte het de ploeg toch de finale te halen, waarin Frankrijk te sterk was. Sterkhouders als Dejan Lovren, Domagoj Vida, Luka Modric, Marcelo Brozovic, Ivan Perisic en Andrej Kramaric zijn er nog steeds bij.

Wedtip Marokko – Kroatië

Op papier is Kroatië de favoriet voor dit duel. Met de ervaren krachten van het WK-succes van vier jaar geleden nog in de ploeg is dat ook niet zo gek. Maar Marokko zal de huid duur verkopen en de kans is groot dan ook beide ploegen minimaal tot een doelpunt gaan komen. Daarom de tip: wedden op ‘beide teams scoren‘. Deze weddenschap heeft een odd van 2.05 bij bet365.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Duitsland – Japan

Er zaten opeens wat verrassende namen in de selectie van Duitsland. Bondscoach Hansi Flick koos voor onder meer de teruggekeerde Mario Götze en nieuwkomers Youssoufa Moukoko en Niclas Füllkrug. Mede door de blessures van Marco Reus en Timo Werner moesten er ook keuzes gemaakt worden door de keuzeheer. In de laatste oefenwedstrijd scoorde debutant Füllkrug nog, maar de 0-1-zege op Oman zal niet direct veel vertrouwen geven.

Japan was het eerste land dat een definitieve selectie bekendmaakte voor dit toernooi en lijkt in alle rust te kunnen toeleven naar de eerste wedstrijden. Toch weten de spelers van bondscoach Hajime Moriyasu dat ze van goede huizen moeten komen om te kunnen overleven in deze poule. En gezien nederlagen tegen Tunesië en, meest recentelijk, Canada dit jaar moet het niveau omhoog. Opvallend: liefst acht spelers uit de selectie zijn actief bij een Duitse club.

Onze voorspelling

Japan is een team dat staat voor degelijkheid en is het is altijd mogelijk voor dat land om een mooi resultaat te behalen, ook tegen een van de favorieten voor eindwinst. Maar onder de streep hebben de Duitsers veel meer kwaliteit op het veld staan en daarom is onze voorspelling ‘Duitsland wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.50 bij Unibet.

Duitsland wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Spanje – Costa Rica

Als wereldkampioen van 2010 moeten we Spanje ook beschouwen als een kanshebber om aan het einde van de streep met de WK-trofee in handen te staan. Er lijkt wel een probleem met de selectie. Achter routiniers als Jordi Alba en Sergio Busquets komt een hele tijd niets en de andere topspelers zijn vooral jonkies Pedri (19) en Gavi (18) die zich geruisloos en overtuigend in het team hebben gespeeld. De middengroep qua leeftijd heeft minder kwaliteiten en dat kan de Spanjaarden wel eens gaan opbreken als het toernooi vordert.

Costa Rica doet voor de derde keer op rij mee aan het WK. Vooral aan 2014 bewaren de spelers nog warme herinneringen, aangezien toen de kwartfinales werden bereikt, waarin Nederland op strafschoppen won. Het vorige toernooi was iets kanslozer, met een vierde plek in de poulefase. Costa Rica reist af naar Qatar met een ervaren selectie; liefst elf spelers zijn de dertig al gepasseerd, onder wie Keylor Navas en Bryan Ruiz.

Voorspelling Spanje – Costa Rica

Zoals wel vaker in de groepsfase is het ook hier wel duidelijk wie de favorieten zijn om deze wedstrijd te winnen. Met veel creatieve spelers in de selectie zouden we er daarom van uit mogen gaan dat er zelfs met een mooie marge gewonnen gaat worden. Daarom is onze voorspelling ‘Spanje wint met handicap -1’. Dit heeft een odd van 1.56 bij Betcity.

Spanje wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

België – Canada

Dan onze Zuiderburen. Het werd al een paar keer gezegd, maar nu is het toch echt wel de allerlaatste kans op succes voor deze generatie. En de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die kans waarschijnlijk al geweest is. Te veel belangrijke spelers zijn niet meer op het niveau waarop ze ooit gespeeld hebben. Alleen Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne zijn nog van wereldniveau, de rest zit daar onder. Zeker de defensie is een achilleshiel voor de Rode Duivels gezien de leeftijd van Jan Vertonghen en Toby Alderweireld en het gebrek aan goede vervangers.

Voor Canada is dit WK nu al een groot succes, door überhaupt te mogen deelnemen. John Herdman had de Canadese vrouwen al een keer naar het hoogste toernooi geleid, maar kreeg dat nu ook voor elkaar met de mannen. Dit wordt na 1986 het tweede jaar waarin het land mag deelnemen aan het wereldkampioenschap. Met sterren als Alphonso Davies en Jonathan David kan er voorin een hoop gebeuren, maar achterin zien we vooral spelers die bij kleinere clubs zitten dus het is de vraag hoe de defensie zich staande houdt.

Wedtip België – Canada

De voorbereiding op dit WK was nogal anders voor deze twee landen. België verloor het afsluitende oefenduel met 1-2 van Egypte, terwijl het Canada lukte om met diezelfde cijfers van mede-WK-deelnemer Japan te winnen. Toch lijken de Belgen sterker voor de dag te gaan komen, ondanks de defensieve zwakte. Vlak daarom een goal van de Canadezen niet uit. Tip: wedden op ‘België wint en beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.25 bij bet365.

België wint en beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie