Onana zorgde voor verbazing: “Wat is dit dan?”

Foto: Onana zorgde voor verbazing: “Wat is dit dan?”

André Onana zat vrijwel het gehele kalenderjaar 2021 een schorsing uit vanwege het gebruik van verboden middelen. Het zorgde er echter niet voor dat hij zijn fitheid verloor, zo vertelt hij in gesprek met France Football.

De Kameroense doelverdediger kreeg begin vorig jaar te horen dat hij negen maanden lang niet in clubverband mocht verschijnen. Het betekende niet alleen dat hij tijdens wedstrijden op de tribune moest plaatsnemen, maar het was eveneens verboden om individueel of in groepsverband te trainen. Het was voor hem daarom verleidelijk om stil te zitten.

Niets was echter minder waar, want Onana wist goed dat het voor hem van levensbelang was dat hij fit zou terugkeren bij Ajax. De doelverdediger werkte voor zichzelf en kwam daarom volledig afgetraind terug in Amsterdam. De regerend landskampioen zag dat echter niet aankomen, waardoor Ten Hag verbaasd reageerde.

“Iedereen wachtte op mijn weegmoment”, laat Onana in het interview weten. “Toen ik op de weegschaal stapte, bleek dat ik was afgevallen. De trainer zei tegen me: ‘Andre, je bent negen maanden weggeweest en je komt sterker terug, wat is dit dan? Die schorsing heeft je goed gedaan.'”

Vertrek door achterdeur

Onana zal de rest van het seizoen naar verwachting slechts sporadisch in actie komen. Niet alleen verloor hij de concurrentiestrijd met Remko Pasveer, ook tekende hij deze maand een contract bij Internazionale. Het zorgt ervoor dat Onana aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekt om in de Serie A uit te komen.

Verslaat Ajax FC Utrecht? Profiteer van een odd van 1.44!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Is het vertrek van Onana begrijpelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
492+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie