Olympique Lyonnais vs West Ham United: Lyon weet te verbazen

Foto: Olympique Lyonnais vs West Ham United: Lyon weet te verbazen

Lyon heeft laten zien in Engeland wat ze waard zijn aan de voetbalwereld door 1-1 gelijk te gaan spelen en eigenlijk West Ham van de mat te spelen. Dat was natuurlijk vooral het geval in de tweede helft na een rode kaart voor Cresswell op het einde van de eerste helft, maar die rode kaart kwam er na een levensgevaarlijke doorbraak die Lyon eigenhandig geforceerd had. Lyon werd alleszins onderschat en dat zou West Ham wel eens duur kunnen komen te staan. 

Olympique Lyonnais: thuis afmaken

Lyon heeft een sterke prestatie neergezet in Londen vorige week, maar heeft zichzelf eigenlijk niet genoeg beloond. Vooraf zouden ze uiteraard getekend hebben voor een gelijkspel, maar gezien de situatie zullen ze achteraf toch gebaald hebben. Ze speelden heel de tweede helft namelijk tegen tien man en creëerden kans na kans, maar konden niet meer dan één van die kansen afwerken. Tegelijkertijd kregen ze zelf in de tweede helft een goal tegen uit de enige kans van West Ham na de pauze. Hopelijk hebben ze hun les geleerd: Jarrod Bowen moet je niet twee keer voor de goal laten aanleggen! 

In de Ligue 1 is het een heel ander verhaal dit seizoen, voorlopig toch. Op dit moment staat Lyon op een tiende plaats met nog zeven speeldagen te gaan, maar het verschil met de vierde op de rangschikking bedraagt slechts zes punten. Alles is dus nog mogelijk, maar dan zullen ze in de eerste plaats zelf betere resultaten moeten halen. Afgelopen speeldag speelde het op Strasbourg 1-1, wat zeker geen slecht resultaat is. Strasbourg is een enorm stugge ploeg en Lyon wist met Paqueta en Toko Ekambi af en toe door te breken. Laatstgenoemde zorgde dan ook niet onverwacht voor de gelijkmaker in de laatste minuut. Een zoet gelijkspel dus en extra motivatie om mee te nemen naar de wedstrijd tegen West Ham. 

West Ham United: moeilijke opdracht 

Het niveau van de Engelse competitie mag dan een pak hoger liggen dan die van de Franse, makkelijk zal West Ham het zeker niet krijgen in Frankrijk. Het feit dat ze thuis weggespeeld werden, zegt eigenlijk heel veel. Cresswell moest noodgedwongen op de noodrem gaan staan op het einde van de eerste helft, waardoor ‘The Hammers’ een volledige speelhelft met tien man kwamen te staan. Het spelbeeld werd nog extremer eenzijdig en op wonderbaarlijke wijze kon West Ham toch zijn goaltje afdwingen, wat uiteindelijk genoeg bleek te zijn voor een gelijkspel. 

David Moyes zal goed moeten nadenken over hoe hij deze wedstrijd aanpakt, want deze wedstrijd is van zeer groot belang. In de competitie staat hij nog op een zesde plaats met zijn ploeg, maar dat zou heel snel kunnen veranderen. Zowel Manchester United als Wolverhampton Wanderers hijgen in hun nek en zelfs Leicester kan potentieel tot op twee puntjes komen. Als ze nu uitgeschakeld worden in de Europa League zou dat wel eens desastreus kunnen zijn, want er is absoluut geen garantie in de eigen competitie op een goed eindresultaat. Misschien moet David Moyes wel vrezen voor zijn positie als manager moest hij geen Europees ticket kunnen afdwingen en in de Europa League uitgeschakeld worden. 

Wedtip: beide teams scoren niet 

Ondanks de creativiteit die bij Lyon aanwezig is in de menselijke vorm van bijvoorbeeld Paqueta en de kwaliteit bij West Ham, zie ik deze wedstrijd eigenlijk wel op een sisser aflopen, toch na negentig minuten. Zowel Lyon als West Ham zullen zeer voorzichtig zijn in het naar voor schuiven en vooral geen tegengoal willen krijgen. We weten van West Ham dat ze compact kunnen spelen als ze dat willen en het vermogen in de lucht hebben ze om talloze voorzetten weg te werken. Het zou zomaar eens kunnen dat deze wedstrijd dus naar verlengingen gaat, zonder dat er een goal wordt gemaakt. Dat beide teams niet in staat zijn om te scoren, staat nu aan een odd van 2,10. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook. 

Kan Lyon het thuis afmaken?

  • Ja
  • Nee
5+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:00
9+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
25+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
33+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
61+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
125+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
206+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
83+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
75+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
57+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
141+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
25+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
14+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
329+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
43+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
59+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
1062+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
233+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
106+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
148+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
51+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie