Oefenduel FC Twente mondt uit in supportersdrama

Foto: Oefenduel FC Twente mondt uit in supportersdrama

FC Twente zou vandaag een oefenduel spelen met de amateurs van STEVO in Geesteren, Overijssel, maar die wedstrijd is niet doorgegaan na een drama met betrekking tot een geplande sfeeractie. Een zware stellage viel naar beneden, waarna de hulpdiensten massaal uitrukten.

Het Algemeen Dagblad neemt ons mee naar het incident: “Het ging mis toen de spelers van beide ploegen het hoofdveld betraden. De supportersvereniging in Geesteren trok toen met behulp van een kraan een enorm spandoek – met afbeeldingen van Epy Drost en Arnold Bruggink – omhoog, dat was bevestigd aan een zware ijzeren stellage. De stellage brak echter af, waardoor het geheel naar beneden viel. Achter het doel waar het misging stonden op dat moment enkele honderden supporters.”

Het bouwwerk viel vóór de boarding op de grond, waardoor de meeste toeschouwers de dans ontsprongen… “Maar volgens ooggetuigen zijn er enkele mensen gewond geraakt. Dat bevestigt FC Twente op X. Ook is er een traumahelikopter opgeroepen. Supporters zijn opgeroepen om het hoofdveld te verlaten. Het duel is in overleg met de lokale driehoek afgelast.”

Twente schrijft op social media: “Voorafgaand aan de oefenwedstrijd STEVO – FC Twente vond zaterdag een ongeluk plaats tijdens een sfeeractie. Bij opkomst van beide teams viel het spandoek met de stellage over supporters die achter een van de doelen stonden. Daarbij zijn gewonden gevallen. Iedereen is bij kennis en heeft medische hulp gekregen. Uit voorzorg is een traumahelikopter opgeroepen.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie