‘Ocampos-ontploffing dreigt bij Ajax’

Foto: ‘Ocampos-ontploffing dreigt bij Ajax’

Lucas Ocampos mocht tegen Go Ahead Eagles eens in de basis starten, maar de Argentijn maakte weinig indruk en lijkt de komende duels ‘gewoon’ weer op de bank te moeten gaan zitten. En dat kan wel eens een lastige situatie op gaan leveren.

Journalist Alberto Delgado, die Sevilla volgt namens Marca, vertelt aan ELF Voetbal dat Ocampos de afgelopen jaren een belangrijke pion was in Andalusië. In zijn laatste maanden was hij echter reservespeler, daar kon hij niet zo goed mee omgaan. “Waarschijnlijk heeft hij daarom bij zoveel verschillende clubs gespeeld”, stelt Delgado.

Waarschuwing voor Schreuder

Ajax sloeg vervolgens toe, voor een huursom van vier miljoen euro. “Op zijn piek werden bedragen van vijftig miljoen euro genoemd. En dat is nog maar een jaar of twee geleden. Als hij speeltijd krijgt, weet ik zeker dat hij weer meer waard wordt.” Die hoeveelheid speeltijd kan echter lastig gaan worden, waar Ajax doorgaans liever voor eigen vaderlandse talenten kiest. “Af en toe zoeken ze op de buitenlandse markt naar ruwe diamanten. Ocampos is al een gemaakte voetballer. Hij komt voor een tweede kans. Maar hij kan lastig worden als hij vaak op de bank zit. Ik waarschuw Schreuder alvast: daar neemt hij geen genoegen mee.”

Journalist Guillermo Tagliaferri vult aan: “Ajax is ongetwijfeld een stap omhoog. De club wordt in Argentinië beschouwd als een van de beste van Europa. (…) Het wordt interessant om te zien hoe hij zich aanpast, maar ik denk dat hij goed tot zijn recht komt in Nederland. Gelukkig kunnen we van hem blijven genieten in de Champions League. Sinds zijn transfer valt zijn naam weer vaker in Argentinië. Hopelijk blijft dat zo.”

TIP: Acht keer je inleg als Ocampos de score opent tegen Napoli!

Ajax had Ocampos niet moeten halen

  • Eens
  • Oneens
996+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie