NOS-analisten staan versteld van Oranje-wissels

Foto: NOS-analisten staan versteld van Oranje-wissels

In de tweede helft van de WK-wedstrijd tussen Oranje en Qatar (2-0) voerde bondscoach Louis van Gaal meerdere wissels door. Hij bracht Steven Berghuis, Vincent Janssen, Wout Weghorst, Teun Koopmeiners en Kenneth Taylor, maar jongens als Xavi Simons en Jeremie Frimpong bleven dus op de bank zitten.

“Ik stond versteld door de wissels. Koopmeiners komt erin, terwijl die een heel slechte wedstrijd heeft gespeeld. Normaal zou je dan zeggen dat zijn beurt geweest was. Simons was niet te bekennen”, aldus Pierre van Hooijdonk bij de NOS.

Pi-Air vervolgt: “Malacia had je kunnen laten invallen, je had Frimpong ook aan de andere kant kunnen laten invallen. Het zijn de aanvallers die als eerste sneuvelen in dit soort wedstrijden. Ik was heel erg verrast door de wissels, met name omdat Van Gaal had aangegeven dat Simons eraan zat te komen.”

Nu niet, dan nooit

Na afloop van de partij hadden de bondscoach en Simons een onderonsje: “Jouw kans komt nog wel. Dat zijn de dooddoeners die je als talent te horen krijgt.” Volgens Marco van Basten was de wedstrijd er wel naar om de PSV’er te brengen: “‘Je staat 2-0 voor, dat is een ideaal scenario om een jonge jongen te brengen.” Rafael van der Vaart: “Wanneer zou je hem dan wel brengen? Als je het nu niet doet, doe je het nooit.”

“Ik vind het gewoon jammer”, zegt de oud-international. “Het was een ideale avond voor dat soort wissels. Je ziet Janssen invallen, die ik niet in vorm vind. Pierre zei terecht al iets over Koopmeiners. Dan had je wel wat andere jongens kunnen laten invallen. Ik denk dat Luuk de Jong het ook wel verdiend had om te spelen, maar je kunt niet iedereen laten invallen. Je hebt kunnen zien dat De Jong alleen mee is als pinchhitter en niets meer. Weghorst kwam er tegen Ecuador ook al in.”

Ben jij het met deze heren eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
314+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie