Noppert verrast: “Had verwacht er alleen bij te zitten voor de penalty’s”

Foto: Noppert verrast: “Had verwacht er alleen bij te zitten voor de penalty’s”

Als Nederland een strafschoppenserie tegemoet gaat bij het WK, verwacht Andries Noppert niet bij de eerste penaltynemers te zitten. Tegenover De Telegraaf gaat de Friese doelman in op het training van strafschoppen stoppen en nemen.

“We draaien als keepers mee bij het nemen van de penalty’s”, zegt Noppert over het trainen vanaf van strafschoppen. “Ik heb er wat gemaakt, maar ook gemist. Op het lijstje van Van Gaal zal ik ergens onderaan staan. Het kan zijn dat ik er één moet nemen.”

Gaat de sluitpost van sc Heerenveen de Argentijnen die aanleggen vanaf elf meter proberen te intimideren? “Iets moet bij je passen. Je moet wel proberen de strafschopnemer af te leiden, in zijn hoofd gaan zitten. Hoe? Ik weet het echt nog niet. Je kijkt penalty’s van ze terug, of je een voorkeur of patroon ziet en op basis daarvan ga ik reageren.”

Noppert zal goed voorbereid zijn op een mogelijke penaltyserie. “Met een lijstje met de voorkeuren van de Argentijnse penaltynemers. Dat kan op een bidon staan, of worden aangegeven vanaf de kant door iemand van de staf of door Remko Pasveer of Justin Bijlow. Dat moeten we nog beslissen.”

‘Tim Krul-rol’

Het is nog niet zeker dat Noppert blijft staan als het op strafschoppen. Hij dacht zelf in eerste instantie meegenomen naar Qatar te zijn voor de ‘Tim Krul-rol’. “Aanvankelijk dacht ik ook alleen bij de WK-selectie te zitten voor de penalty’s. Logisch toch? Omdat ik lang (2.03 meter red.) ben en een grote reikwijdte heb. Nu sta ik zelfs in de basis van Oranje en zou dus zomaar onder de lat kunnen staan in de strafschoppenserie.”

Houdt Noppert de nul tegen Argentinië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Noppert uitblinken bij de mogelijke penaltyserie?

  • Ja, geloof ik echt in
  • Nee, dat niet
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie