‘Noppert-transfer staat op losse schroeven’

Foto: ‘Noppert-transfer staat op losse schroeven’

Andries Noppert is nog altijd de doelman van SC Heerenveen. De Toren van Joure kende een uitstekend WK met het Nederlands elftal, waarna de verwachting was dat de Oranje-international snel een transfer zou gaan maken. Tot nu toe is er nog geen concreet aanbod binnengekomen voor de doelman, waardoor het erop begint te lijk dat Noppert gewoon het seizoen gaat afmaken bij Heerenveen.

Voetbal International meldt dat er de afgelopen weken wel geïnformeerd is naar de doelman door onder meer tussenpersonen en makelaars, maar dat het hooguit bij oriënterende gesprekken is gebleven. Volgens de Leeuwarder Courant zat er zaterdag een delegatie van FC Kopenhagen op de tribune voor Noppert, maar technisch directeur Ferry de Haan ontkende die interesse tegenover Voetbal International. “Voor elke wedstrijd krijg ik een overzicht met aanwezige clubs en agenten. Daar stond tegen AZ bijvoorbeeld ook Fulham op (voor Milan van Ewijk, red.), maar Kopenhagen niet. Het zou natuurlijk kunnen dat ze alsnog geweest zijn, maar ze stonden niet op de lijst.”

Weinig reuring rond Noppert

Volgens De Haan valt de interesse in Noppert, die ook op het lijstje stond bij Ajax, wel mee. “Eigenlijk zijn er sinds december maar heel weinig serieuze contacten geweest voor Andries. Eén, hooguit twee.” De technisch directeur verwacht ook niet dat er op korte termijn wat staat te gebeuren. “Als er wat staat te gebeuren dan krijg je daarover vaak in een eerder stadium wat signalen, die signalen zijn er op dit moment gewoon niet.”

Toch houdt De Haan nog wel rekening met het vertrek, zeker als een club behoefte heeft aan een doelman door blessures of een transfer. “Dan kunnen dingen alsnog in versnelling raken, maar op dat moment hebben wij ook nog een keuze te maken. We willen niet dat het op de allerlaatste dagen gaat aankomen. We moeten zelf ook nog in staat zijn om te reageren.”

Abe Lenstra Stadion

Eredivisie

22 januari 2023

12:15

SC Heerenveen
FC Groningen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 januari 2023 12:14.

Denk jij dat Noppert gewoon bij Heerenveen blijft?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, hij gaat nog denk ik
701+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie