‘Nog vijf Ajax-spelers op weg naar de uitgang’

Foto: ‘Nog vijf Ajax-spelers op weg naar de uitgang’

Ajax heeft al verschillende spelers uitgezwaaid en Sébastien Haller volgt waarschijnlijk snel, maar daar blijft het niet bij. De Amsterdamse club verwacht deze transferzomer meer uitgaande deals te sluiten.

In Amsterdam heeft men goede hoop dat Jurriën Timber blijft, maar weet Voetbal International: “Zijn nabije toekomst hangt mogelijk nauw samen met die van Perr Schuurs. De 22-jarige verdediger begint aan zijn vierde seizoen bij Ajax, maar heeft de strijd om een basisplek als rechter centrale verdediger verloren van Timber. De Limburger, die het afgelopen seizoen afsloot met een knieblessure, gaf onlangs al aan dat hij komend jaar gebaat is bij veel speelminuten.”

Ook Nicolás Tagliafico zal normaliter vertrekken. Over hem schrijft VI: “Met nog een eenjarig contract lijkt een vertrek deze zomer voor alle partijen de beste oplossing, maar van Ajax hoeft Tagliafico zeker niet weg. Hoewel hij een aanbieding om zijn contract te verlengen naast zich neerlegde. Maar door de lage transfersom van vier miljoen euro die Ajax vierenhalf jaar geleden moest betalen, is een transfervrij vertrek volgend jaar, mocht opnieuw een transfer uitblijven, allerminst een financieel obstakel voor de Amsterdammers.”

Naast Schuurs en Tagliafico houdt Ajax er rekening mee dat er nog drie spelers vertrekken. Lisandro Magallán (Anderlecht), Kik Pierie (FC Twente) en Hassane Bandé (NK Istra 1961) keren terug van een uitleenperiode, maar hoeven niet te rekenen op veel perspectief. Zij mogen deze zomer dan ook vertrekken.

TIP: Wedden op voetbalduels? Waag je gok via Circus en pak de bonus van €250!

Is Ajax op de goede weg?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
862+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie