Nog geen ruimte voor optimisme bij Joey Veerman: ‘Voelt als flinke dreun’

Foto: Nog geen ruimte voor optimisme bij Joey Veerman: ‘Voelt als flinke dreun’

Het was niet de eerste teleurstelling voor Joey Veerman dit toernooi, hijzelf overkwam al eerder een tegenslag. Toen werd de rug gerecht en was er ruimte voor een revanche, dat is helaas voor Oranje niet het geval deze keer. Toch probeert de middenvelder zijn gevoel en bevindingen zo kort na de wedstrijd in woorden samen te vatten tegenover SoccerNews.

Klare taal over optreden scheidsrechter: ‘Het was alsof hij onder hoogspanning stond’

Waar moet je beginnen na zo’n wedstrijd? De spelverdeler van PSV zoekt ook naar dat antwoord. “Ik heb de juiste woorden om dit te omschrijven nog niet gevonden, erger dan dit kan eigenlijk niet. We zitten nog in de volle teleurstelling, het voelt als een flinke dreun. Het enige wat je kunt doen is je shirt over je hoofd en balen. Dat die goal in minuut negentig valt, is heel zonde en onnodig.” Volgens Veerman, die normaliter al niet op zijn mondje gevallen is, deed even een boekje open over de scheidsrechter. “Het was alsof hij onder hoogspanning stond, er waren veel discutabele beslissingen tegen ons. Ook al is het uiteindelijk is het slecht als je de scheidsrechter de schuld geeft, maar het zegt volgens mij al wel genoeg dat hij als eerste van het veld was net.”

De nuchtere Volendammer blikt terug op een historisch toernooi, maar heeft nog geen ruimte voor lofzang. “We zijn heel dicht bij de finale van een Europees Kampioenschap geweest, maar het is nu nog te vroeg voor mij om in positieve gedachtes te gaan zitten. Dat zal wel komen als je straks op vakantie bent, maar dat is voor nu te moeilijk.” Met alles op het spel, werd Joey Veerman ingewisseld om het verschil te maken. Het Signal Iduna Park is geen fijne plek voor Veerman, na uitschakeling met PSV in de Champions League en nu tegen Engeland op het EK. “Toen kregen we een grote kans die we misten, nu krijgen we er een tegen. Dat zijn niet de fijnste herinneringen, nee.”

Is dit het beste EK van Oranje in jouw leven?

  • Ja, ik heb ze nooit zover zien komen
  • Nee joh, ik was er in '88 al bij!
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie