‘No-nonsense’ coach Koeman is veranderd: “Kijk naar de gevallen Memphis en Veerman”

Foto: ‘No-nonsense’ coach Koeman is veranderd: “Kijk naar de gevallen Memphis en Veerman”

De Engelse media raakt maar niet uitgepraat over de aanstaande clash tussen The Three Lions en Oranje. Wat betreft Nederland gaat het veel over bondscoach Ronald Koeman en het feit dat The Dutchmen niet bepaald de meest talentvolle selectie ooit heeft.

Engelse media gaan in op rol bondscoach Ronald Koeman bij Oranje

The Guardian schrijft over Koeman: de krant concludeert dat de Nederlandse oefenmeester wat ‘ongemakkelijk’ oogde, toen hij met zijn selectie feest vierde na de zege op Turkije. “Koeman wordt graag gezien als no-nonsense coach. Hij wil altijd de controle behouden en geen zwakheden tonen. Toch heeft Koeman zich aangepast aan de nieuwe generatie, door niet meer zo streng te zijn als vroeger. Het valt te betwijfelen of de coach Koeman van vroeger Memphis Depay een hoofdband had laten dragen of Joey Veerman na zijn vroege wissel tegen Oostenrijk zo snel nog een kans zou hebben gegeven.”

‘Niet bij beste Oranje-teams’

“In Nederland leeft het besef dat dit niet een van de beste Oranje-teams is”, zo stelt The Independent. “Het elftal is zeker niet vergelijkbaar met de legendarische teams van 1974 of 1988, maar ook niet van het niveau van 1978, 1998, 2004, 2010 en 2014. Maar dat maakt het des te meer een prestatie om Oranje opnieuw naar een halve finale te sturen.”

The Sun richt de blik vooral op de Engelse ploeg: de tabloid stelt dat Engeland ‘een groot probleem’ heeft. “Southgate heeft een Kane-dilemma voorafgaand aan de wedstrijd tegen Nederland. De 30-jarige spits werd in de verlenging tegen Zwitserland gewisseld na een matig optreden, waarbij hij nauwelijks bij het spel betrokken was. In 109 minuten voltooide hij slechts acht passes, waarvan slechts één in de final thirdPundits denken dat Foden en Bellingham ook negatief beïnvloed worden doordat Kane zich regelmatig laat vallen uit de spits.”

Goede analyse wat betreft Koeman?

  • Ja, spijker op de kop!
  • Vind ik niet
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie