‘Nieuwe (financiële) nachtmerrie voor Barcelona’

Foto: ‘Nieuwe (financiële) nachtmerrie voor Barcelona’

Volgens het dagblad Sport begint men bij FC Barcelona zo langzamerhand een beetje in paniek te raken: Ousmane Dembélé beschikt over een aflopend contract in het Camp Nou-stadion en dreigt gratis en voor niets de deur uit te lopen.

De pijlsnelle Fransman komt in de plannen van oefenmeester Xavi Hernández voor en de Catalanen willen dan ook met hem verlengen, maar de macht ligt bij de international van Les Bleus en zijn zaakwaarnemer(s). Die koketteren namelijk met allerlei ‘monsteraanbiedingen’.

Omdat de verbintenis van Dembélé bij Barça medio 2022 afloopt zou hij in januari al een voorcontract bij een andere club kunnen tekenen. Die hoeft dan geen transfersom over te maken voor zijn aanwinst, waardoor er meer ruimte is om de vleugelspits een mega-aanbieding te doen.

Newcastle United

Dat gegeven gebruikt het management van de 24-jarige aanvaller als een stok om de Catalanen mee te slaan, aldus Sport. Op zijn beurt zou Barcelona echter hebben aangegeven dat er gewoon geen (financiële) ruimte is om Dembélé een salarisverhoging te geven. De Fransman verdient ook niet bepaald slecht: twaalf miljoen euro per seizoen.

Newcastle United, onlangs overgenomen door een steenrijk investeringsfonds uit Saoedi-Arabië zou hem echter vijftien miljoen per jaar plús een tekenbonus van nog eens vijftien miljoen bieden. Reden genoeg voor de buitenspeler om Barça ‘een poets te bakken’. De Primera División-grootmacht betaalde in de zomer van 2017 liefst 130 miljoen euro voor Dembélé…

Scoort Dembélé voor Barcelona tegen Real Betis? Pak 2.37 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Snap jij dat Dembélé dit doet?

  • Ik wel
  • Ik niet
865+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie