‘Nieuwe baan lonkt voor Henk Fraser’

Foto: ‘Nieuwe baan lonkt voor Henk Fraser’

Rick Kruys maakt het seizoen af als interim-trainer van FC Utrecht. De assistent van de ontslagen René Hake geeft het stokje daarna weer over en dat zou zomaar eens naar Henk Fraser kunnen gaan.

Voetbal International noemt dit ‘op het eerste oog een vrij ingewikkelde procedure’ gezien de beschikbare kandidaten. “Maar Utrecht heeft na het vertrek van Hake een duidelijke profielschets. Als de voorbije maanden één ding duidelijk is geworden, dan is het wel dat het bij Utrecht lastig werken is. Het is een emotionele club, met een mondige vijfde colonne”, zo schrijft het medium in een analyse over Utrecht.

Daar voegt het weekblad aan toe: “De club moet dus op zoek naar een sterke man die niet in de war raakt van spreekkoren of een emotionele grootaandeelhouder. Verder wil Utrecht sportief nog meer de aansluiting vinden bij FC Twente en Vitesse én jonge talenten een serieuze kans geven. Deze zomer staan er aardig wat mutaties op de rol, een nieuwe trainer moet durven doorselecteren.”

“Op basis van bovenstaande criteria is het niet verrassend dat Henk Fraser topkandidaat is om Hake op te volgen. De trainer neemt deze zomer afscheid van Sparta Rotterdam, heeft een verleden bij de club én staat bekend als een persoonlijkheid. Hij was succesvol bij Vitesse en heeft eerder jeugdig talent een kans gegeven”, aldus VI, dat zijn Oranje-taken wel een nadeel noemt.

Eindigt RKC-Utrecht gelijk? De odd is 3.75!

Moet FC Utrecht toeslaan?

  • Ja
  • Nee
392+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie