“Niet iedereen was lovend over Luis”

Foto: “Niet iedereen was lovend over Luis”

Leeds United verpulverde deze week het transferrecord van Feyenoord door 25 miljoen euro neer te tellen voor Luis Sinisterra. Dat terwijl de Colombiaan in zijn Rotterdamse beginperiode nog weinig imponeerde en zelfs bijna werd verhuurd aan FC Dordrecht.

“Niet iedereen was lovend over Luis”, haalt voormalig assistent-trainer Saïd Bakkati herinneringen op met FR12. “Ze keken meer naar zijn zwakke dan naar zijn positieve kanten. Mensen vonden dat hij er lui uitzag. Als je als team niet goed voetbalt, zijn het vaak de technisch vaardige spelers die laconiek ogen.” Bakkati zag het echter wél zitten in de toen twintigjarige Sinisterra. “Ik was direct gecharmeerd van hem. Technisch vaardig, onberekenbaar. Als we op de trainingen elf tegen elf speelden, sprong hij er echt bovenuit.”

Match made in heaven?

Als assistent van Jaap Stam bij Reading FC speelde Bakkati al eens tegen Leeds, waarvan hij gecharmeerd raakte destijds. “Vooral door de atmosfeer in dat stadion. Het zit vol met supporters die allemaal evenveel van de club houden, vergelijkbaar met Het Legioen. Die druk past bij hem. In de grote wedstrijden stond hij altijd op. Ik denk dat het een goede klik zal zijn.”

“Ik denk dat de spelers die van Feyenoord naar de Premier League zijn gegaan, het ook dóór de druk in die stadions gered hebben. Spelers als Kuyt en Van Persie hebben dat bewezen. Ik hoop dat Luis dat ook gaat doen. Als hij zich zo blijft doorontwikkelen en zijn rendement blijft halen, zie ik hem over een paar jaar een nog grotere stap maken.”

TIP: Wint Feyenoord van Vitesse? Win 2,08 keer je inleg!

Sinisterra gaat slagen bij Leeds

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie