Niels Hartman maakt mogelijk debuut tijdens Nederland – Gibraltar

Foto: Niels Hartman maakt mogelijk debuut tijdens Nederland – Gibraltar

Quilindschy Hartman kreeg van Ronald Koeman nog geen plaats in de selectie van het Nederlands elftal, maar mogelijk is het maandagavond alsnog feest in de familie. Tijdens het duel tussen Oranje en Gibraltar kan zijn broer Niels Hartman namelijk wel debuteren, maar dan voor het dwergstaatje.

Paspoort van Gibraltar

Op jonge leeftijd vertrokken beide broers met hun ouders uit Nederland en ging het gezin vanwege het werk van de vader in Spanje wonen. Het zorgde ervoor dat ze het grootste gedeelte van hun jeugd in het land opgroeiden. Niels speelde in die periode in de jeugdopleidingen van Unión Estepona, CD San Roque, AD Taraguilla en Algeciras CF.

Hij verhuisde vervolgens op twaalfjarige leeftijd naar Gibraltar, waardoor hij het land goed kent. Tijdens de coronapandemie besloot hij daarom zes wedstrijden te spelen voor het Gibraltarese Lynx FC. Hartman wist daarbij echter niet dat Julio Ribas, die bondscoach is van het nationale team, op de tribune zou zitten en enthousiast over hem was.

Na afloop stak Ribas niet onder stoelen of banken dat hij hem graag in de selectie wilde hebben. “Hij vroeg zich af: wie is die jongen? En heeft hij al een Gibraltarees paspoort?”, vertelt Hartman aan de NOS. “Dat had ik toen nog niet. Waarop hij tegen mijn trainer zei: ‘Als hij een paspoort krijgt, laat het me weten. Misschien roepen we hem dan wel op.'”

Kansen voor Hartman

Hartman zag dat wel zitten en regelde inmiddels het juiste paspoort, waardoor hij geselecteerd kon worden. Daar maakte de bondscoach direct gebruik van, waardoor hij tegen Griekenland op de reservebank plaatsnam. Hij kwam daarbij nog niet aan het voetballen, maar mogelijk is dat maandagavond tegen Nederland wel het geval.

Het lijkt voor Gibraltar onhaalbaar te zijn om tegen Oranje een goed resultaat te boeken, al is de stemming volgens Hartman momenteel opperbest. “Een paar jongens in het team grapten daar al over: Nederland staat lager, dus dat wordt een makkelijke pot in Rotterdam”, zo stelt hij lachend. Zijn broertje komt momenteel uit voor Jong Oranje.

Is Quilindschy Hartman al klaar voor Oranje?

  • Ja, absoluut
  • Nee, nog niet
650+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie