‘Nederlander kan een van beste doelmannen ter wereld worden’

Foto: ‘Nederlander kan een van beste doelmannen ter wereld worden’

Het gaat hard met de carrière van Bart Verbruggen. De doelman brak door bij Anderlecht, zit voor het eerst bij Oranje en mogelijk wacht hem deze zomer een droomtransfer. Ploeggenoot Jan Vertonghen voorspelt een gouden toekomst voor de 20-jarige Zwollenaar.

Het gaat snel met revelatie Verbrugge

In de zomer van 2020 stapte Verbruggen voor 300.000 euro over van NAC Breda naar Anderlecht, zonder een officiële wedstrijd gespeeld te hebben. Hij begon hij derde keuze in Brussel achter Hendrik Vancrombrugge en Timon Wellenreuther. Laatstgenoemde keept inmiddels voor Feyenoord. Verbruggen krijgt de laatste maanden het vertrouwen van de nieuwe trainer Brian Riemer, en pakt deze kans met beiden handen aan.

Teammaat Vertonghen is erg lovend over de sluitpost. “Hij heeft de potentie om een van de beste doelmannen van de wereld te worden”, stelt de ervaren Belg tegenover De Telegraaf. Veel Engelse media beweren dat Manchester United en Liverpool de talentvolle doelman komende zomer maar wat graag willen vastleggen.

“Soms een berichtje doorgestuurd”

“Ik lees niet zoveel, maar soms krijg je wel eens een berichtje doorgestuurd”, reageert Verbruggen. “Het is leuk als het goed gaat. Het is ook leuk dat we met Anderlecht tegen AZ moeten in de Conference League. Dan speel ik ook eens een officieel duel in Nederland”, verwijst de doelman naar de Conference League-ontmoeting in de kwartfinale tussen Anderlecht en de Alkmaarders.

Houdt Verbrugge de nul in de heenwedstrijd tegen AZ?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan Verbrugge echt groeien naar de internationale top?

  • Ja, denk ik ook
  • Dat lijkt me toch niet…
461+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie