Nederlandse journalist opgepakt tijdens EK wegens drone-vliegen

Foto: Nederlandse journalist opgepakt tijdens EK wegens drone-vliegen

Niet lang na de interland tussen Nederland en Frankrijk is in Leipzig een Nederlandse camerajournalist opgepakt door de politie vanwege het illegaal vliegen met een drone. De 27-jarige Mick R., medewerker van SoccerNews, werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en mocht na het betalen van een borgsom en het afstaan van zijn drone weer vertrekken.

Duitse politie arresteert videomaker tijdens EK

De camerajournalist uit Utrecht lanceerde afgelopen vrijdagavond om 23.15 uur zijn drone om beelden te maken van de omgeving van de Red Bull Arena, waar de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk net was afgelopen. Hij stond op 1,5 kilometer afstand van het stadion te filmen, met het idee dat het ver genoeg was om te mogen vliegen. Hij ondervond geen blokkeringen bij het opstijgen en kon een kwartier lang vanuit de lucht filmen, totdat de politie hem opspoorde en aansprak.

Vanwege de dreiging van terroristische aanslagen is het vliegen van drones in grote delen van de Duitse speelsteden van het EK verboden. De politie controleert hier extra streng op tijdens wedstrijddagen en rondom stadions, omdat drones voor onrust kunnen zorgen onder het publiek, zo werd de journalist in kwestie verteld. De videomaker werd op locatie ondervraagd en moest uiteindelijk mee naar het politiebureau in Leipzig om tweehonderd euro borgsom te betalen en zijn drone tijdelijk af te staan.

Rechtzaak

De zaak zal binnenkort voorkomen bij de Duitse rechter en waarschijnlijk met een boete worden afgedaan. De drone en de borgsom worden dan weer teruggeven. De videomaker heeft zijn aanhouding gefilmd en zal de beelden uitzenden in de volgende EK-vlog van SoccerNews.nl, die zondagavond online komt.

Bekijk hieronder het vorige deel van de vlog, waarin de politie ook al op bezoek kwam:

Kijk jij uit naar de beelden?

  • Ja, kan niet wachten.
  • Ik ga zeker kijken.
55+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie