Nederlands elftal in 4-3-3 tegen Qatar?

Foto: Nederlands elftal in 4-3-3 tegen Qatar?

Het Nederlands elftal heeft in de wedstrijd tegen Qatar nog alles in eigen hand. De mannen van Louis van Gaal staan met vier punten op de eerste plek in de poule. Met de wedstrijd tegen Qatar op het programma, gaat de discussie over de formatie weer beginnen.

Het Nederlands elftal heeft sinds de entree van Van Gaal afscheid genomen van het klassieke 4-3-3-systeem. Sinds dat moment is er altijd discussie, maar binnen de spelersgroep niet. Virgil van Dijk is stellig op de vraag of de formatie ter discussie staat: “Nee. Absoluut niet.”

Nederlands elftal

De invulling daarin tegen… “Misschien verlangt deze wedstrijd wel wat anders. Niet qua formatie, maar misschien wel met wat andere type spelers”, zei Van Dijk daarover. Eén van de meest genoemde kandidaten daarvoor is Xavi Simons. De aanvallende middenvelder van PSV blonk uit op de training, zag Van Dijk.

“Zo, die was wel goed. Maar het was training. En training of wedstrijd, dat is iets heel anders”, zei Van Dijk, die ook in ging op de kritiek die hij kreeg op zijn spel. “Ik heb een bepaalde rol in de ploeg en de bondscoach verwacht dingen van mij. Dat probeer ik zo goed mogelijk in te vullen. Natuurlijk heb ik vaak een spits voor mijn neus, maar dat biedt mogelijkheden voor de mensen naast mij. Als het lijkt alsof ik maar een balletje breed geef, so be it.”

Toch beseft Van Dijk dat Oranje wat recht te zetten heeft tegen Qatar. “Eigenlijk heel gek, want we staan met vier punten bovenaan in de groep. Maar na zo’n wedstrijd voelt het inderdaad niet zo lekker. We verwachten heel veel van onszelf en weten dat we veel beter kunnen. Maar je moet ook positief blijven. We hebben het nog steeds in eigen hand.”

Van Dijk scoort tegen Qatar

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Welk systeem wil jij?

  • 4-3-3
  • 5-3-2
348+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie