EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Nederland en Frankrijk afgemaakt: “Schijtbakkenvoetbal”

Foto: Nederland en Frankrijk afgemaakt: “Schijtbakkenvoetbal”

Pierre van Hooijdonk was na afloop van de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk zwaar teleurgesteld in het veldspel. De analist stelde bij de NOS dat beide hoofdtrainers simpelweg niet durfden.

Teleurstellend voetbal van Frankrijk

Voorafgaand aan het duel was Frankrijk de favoriet voor de zege. De Fransen hadden ook het betere van het spel en kwamen meermaals gevaarlijk voor het doel van Oranje, maar aan de andere kant van het veld ontstonden eveneens kansen. Van Hooijdonk schrok van het niveau en vond het jammer dat de coaches voor een punt gingen.

“Zo zijn beide coaches de wedstrijd ook aangevlogen”, stelde Van Hooijdonk. “En (Didier, red.) Deschamps: als je die selectie ziet. (Kylian, red.) Mbappé valt weg en dan brengt hij (Adrien, red.) Rabiot, terwijl je ook Kolo Muani, (Bradley, red.) Barcola en (Kingsley, red.) Coman hebt. Het is schijtbakkenvoetbal met dat materiaal.”

Ook Nederland valt tegen

Van Hooijdonk kijkt niet alleen naar Frankrijk, ook het Nederlands elftal maakte volgens hem geen beste beurt. Hoewel het Ronald Koeman goed lukte om de Fransen lang uit het zestienmetergebied te houden, had de voormalig profvoetballer meer verwacht van de trainer.

“Koeman brengt (Wout, red.) Weghorst, maar hij is geen basisspits. Met (Donyell, red.) Malen houd je de dreiging met zijn snelheid. Zet er desnoods (Cody, red.) Gakpo neer, of (Joshua, red.) Zirkzee. Beide landen speelden te behoudend.” Dinsdag spelen Frankrijk en Nederland hun laatste poulewedstrijd.

Heeft Van Hooijdonk gelijk?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie