NEC-trainer woest om rode kaart tegen Feyenoord

Feyenoord had geen beste dag tegen NEC, maar wist alsnog de volle buit in Rotterdam te hNiet ouden. De ploeg van Arne Slot werd volgens NEC-trainer Rogier Meijer flink geholpen door de arbitrage.

De trainer van NEC was niet te spreken over de rode kaart die Iván Márquez kreeg in de verloren wedstrijd tegen Feyenoord. De verdediger van de Nijmegenaren hield Santiago Giménez vast in het strafschopgebied en kreeg in eerste instantie een gele kaart.

Na het bekijken van de videobeelden kwam scheidsrechter Edwin de Graaf terug op die beslissing. Meijer was woest om de rode kaart die daarna volgde. “”Schandalig. Deze wedstrijd is in de 44e minuut verpest. Wat er ook gebeurt, wij gaan 100 procent in beroep”, zei de trainer bij ESPN.

Feyenoord in het zadel geholpen?

De trainer stelt zijn vraagtekens bij het beoordelingsvermogen van de VAR en de scheidsrechter. “Is dit al rood? Dat snap ik echt niet. En als je het dan nog gaat terugkijken, dan snap ik het al helemaal niet.”

Meijer geeft uitleg bij dat standpunt: “Onze back loopt er nog naast. Met tien man hebben we goed verdedigd. Maar goed, deze wedstrijd is vlak voor rust kapotgemaakt.”

Niet alleen de trainer, ook aanvoerder Lasse Schöne was ontdaan door de beslissing van De Graaf. “Ik weet wat de regels zijn, maar dit was een makkelijke rode kaart. Het was een beetje te zwaar gestraft. Het verpestte de wedstrijd”, zei de aanvoerder bij ESPN.

Na de rode kaart, die kwam op het moment dat NEC al tegen een 1-0 achterstand aankeek, werd de opdracht voor de Nijmegenaren schier onmogelijk. “We hadden op een beter resultaat gehoopt vandaag. De tweede helft was niet veel. Volgens mij heeft niemand zich vermaakt.”