“Natuurlijk baal je als je geen minuten maakt”

Foto: “Natuurlijk baal je als je geen minuten maakt”

Teun Koopmeiners maakte in de afgelopen zomer onderdeel uit van de EK-selectie van het Nederlands elftal, maar de middenvelder speelde geen minuut en het toernooi eindigde in een deceptie: Tsjechië was met 0-2 te sterk in Budapest…

TIP: Jacks.nl is live en biedt zowel sportweddenschappen als een online casino aan. Waag een gokje bij Jack’s!

“Natuurlijk baal je als je geen minuten maakt”, zegt de middenvelder van het Italiaanse Atalanta Bergamo vandaag in een interview met het Algemeen Dagblad. “Dat leverde af en toe chagrijn op. Maar na het EK ga je alles echt overzien en komt de trots. Dat je toch bij de selectie zat, dat je een EK hebt meegemaakt en nu weet hoe het is om weken bij elkaar te zitten om te werken naar één doel. Ik had het nooit willen missen.”

De voormalige AZ-aanvoerder vervolgt: “In 2022 staat het WK al voor de deur. Daar kijk ik natuurlijk wel naar uit, maar gevoelsmatig is het nog heel ver weg. Het zal een heel gek en enorm druk voetbaljaar worden. Het is nu al zo’n moordend schema en dat wordt nog erger. Fitheid zal in Qatar een grote rol spelen, denk ik. Onder bondscoach Louis van Gaal zat ik ook weer bij de selectie en kreeg ik speeltijd. Ik moet mijn plaats in de selectie gewoon weer afdwingen.”

Montenegro

Onlangs viel hij… ongelukkig in tegen Montenegro. Oranje stond met 0-2 voor, maar het werd nog 2-2: “Ik viel daar niet goed in. Ik ben en was de eerste om dat in te zien. Maar het is toch ook niet zo dat ik daar tweemaal in eigen doel schoot? Het was niet goed, maar het was ook niet meer dan dat. De reacties heb ik eigenlijk niet echt meegekregen. We waren al heel snel bezig met Noorwegen thuis. Ik denk wel dat Max Verstappen het laatst goed verwoordde. De meningen moet je allemaal een beetje neutraliseren. In positieve en negatieve zin. Dat leer je wel in een voetbalcarrière.”

Verdien 1.53 keer je inleg als Atalanta op 6 januari van Torino wint!

Gaat hij naar het WK 2022?

  • Ja
  • Nee
13+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie