NAC mogelijk via Fair Play-klassement Europa in

Soccernews

[img align=left]uploads/logo nac breda[/img]NAC Breda kan een dramatisch seizoen mogelijk toch mooi afsluiten. De Brabanders bungelden op het randje van de achtergrond en leken zelfs even op weg naar degradatie, maar hebben zich inmiddels weten te handhaven in de eredivisie. Het is zelfs nog mogelijk dat het seizoen een mooi staartje gaat krijgen.

De UEFA zal namelijk binnenkort nog drie plekken in de Intertoto Cup gaan verdelen, aan de hand van het Fair Play-klassement. Het land dat bovenaan staat in dat klassement (op dit moment Belgie) mag een extra deelnemer inschrijven. Ook worden er nog twee extra tickets verloot onder de deelnemers aan het Jeugd EK, deze zomer in Portugal. Nederland is een van die deelnemers en maakt daardoor kans op die kaarten.

Deze hele gang van zaken kan betekenen dat NAC Breda komend seizoen alsnog Europa in gaat. Nederland zal dan wel via loting een van de twee kaarten moeten weten te bemachtigen. NAC is, na SC Heerenveen, namelijk de meest sportieve ploeg van Nederland van het afgelopen seizoen. Aangezien de Friezen via play-offs al een plek in de UEFA Cup hebben afgedwongen, zou NAC de eerste gegadigde voor het ticket in de Intertoto Cup.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie