‘Naar het WK, maar niet met Oranje’

Foto: ‘Naar het WK, maar niet met Oranje’

Anwar El Ghazi gaat mogelijk naar het wereldkampioenschap in Qatar, maar niet met het Nederlands elftal. De aanvaller van PSV heeft er namelijk voor gekozen om over te stappen naar het nationale team van Marokko. Het is onduidelijk of hij erbij is op het aankomende eindtoernooi, maar daar mikt men wel op.

“Ik weet de stand van zaken niet precies”, zegt El Ghazi na het duel tussen PSV en NEC (3-0). “Wat ik wel weet, is dat de Marokkaanse bondscoach mijn paspoort gereed aan het maken is om de overstap te maken naar Marokko. Dat is wel gewoon een feit. Ik heb geen flauw idee of dat op tijd gaat lukken voor het WK. Ze zijn er wel mee bezig. Of het in mijn hoofd zit? Het is een mogelijkheid.”

In 2015 maakte de aanvaller zijn Oranje-debuut onder bondscoach Danny Blind tegen Kazachstan (1-2 winst). Daarna deed hij nog mee tegen Tsjechië (2-3 verlies), de wedstrijd waarin het Nederlands elftal het EK van 2016 definitief misliep.

Belangrijke PSV-duels

El Ghazi probeert nog niet te veel aan het WK te denken: “Ik wil liever gewoon denken aan de wedstrijden die nog komen gaan, er komen namelijk nog een paar hele belangrijke duels aan.” Maar hij hoopt er natuurlijk wel bij te zijn: “Ik ben iemand die gewoon van dag tot dag leeft en dan zien we wel wat er gebeurt. Tuurlijk heb je zoiets in je achterhoofd, dat ontken ik ook niet. Ik ben net weer lekker wedstrijdritme aan het krijgen en aan het voetballen, dus dan wil je je daar ook mee bezig houden. Het neemt natuurlijk niet weg dat ik in mijn achterhoofd ook hoop op het WK, als dat mogelijk is.”

Op het WK speelt het Marokkaanse nationale team in de groepsfase tegen Kroatië, België en Canada. Op 23 november trappen de Leeuwen van de Atlas af tegen de Kroaten.

Snap jij El Ghazi?

  • Ik wel
  • Ik niet
227+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie