EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

“Na WK Qatar kreeg ik vragen over mijn toekomst in Oranje”

Foto: “Na WK Qatar kreeg ik vragen over mijn toekomst in Oranje”

Stefan de Vrij was op het WK 2014 een vaste basisspeler, maar sindsdien bungelt hij een beetje tussen bank en basis. Toch zal de speler van Inter Milan nooit bedanken voor het Nederlands elftal, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Stefan de Vrij: ‘Speelde lang niet altijd, maar dat teamgevoel is er dan toch’

In Qatar op het WK 2022 speelde De Vrij geen enkele minuut onder Louis van Gaal. “Na dat toernooi kreeg ik vragen over mijn toekomst in Oranje. Ik had dat toernooi geen minuten gemaakt, maar tegen Oranje zal ik nooit nee zeggen. Ik blijf het een enorme eer vinden”, vertelt De Vrij.

In 2014 in Brazilië was hij nog een steunpilaar. “Maar naarmate je ouder wordt, ga je ook anders kijken. Meer naar het grote plaatje. Dat gevoel van samen iets bereiken. Dat had ik bij Inter vorig seizoen ook, toen we de finale van de Champions League haalden. Ik speelde lang niet altijd, maar dat teamgevoel is er dan toch.”

‘Ik geef alles om wel aan bod te komen’

“Je hebt altijd een bijdrage. Begrijp dit niet verkeerd, natuurlijk baal ik als ik niet speel. En ik geef alles om wel aan bod te komen. Maar in clubverband of op een groot eindtoernooi winnen vaak de ploegen die het meest hecht en het best voorbereid zijn. Bij Inter proef je dat ook enorm. En wat heeft het voor zin om chagrijnig rond te gaan lopen als je niet speelt? Je bent professional, je moet zorgen dat je er staat als er een beroep op je wordt gedaan.”

De Vrij geniet dan ook juist van de steeds voller rakende agenda. “Het is prachtig al die topwedstrijden te spelen. En nee, dan denk ik er niet aan om ergens rust in te bouwen. Ik voel me fit. Ik ben klaar voor het EK in Duitsland. Dat is natuurlijk geen toernooi waar je even doorheen wandelt. Oranje is op voorhand misschien niet de favoriet. Maar de favorieten winnen lang niet altijd.”

De Vrij hoort in de basis op het komende EK

  • Eens
  • Oneens
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie