Mossou wijst ‘nieuwe club’ Heitinga aan

Foto: Mossou wijst ‘nieuwe club’ Heitinga aan

John Heitinga werd donderdag de wacht aangezet bij Ajax. Geen verrassing voor Sjoerd Mossou, die stelt dat het goed zou zijn voor de oefenmeester om bij een kleinere club in het binnen- of buitenland aan de slag te gaan. Daarbij ziet de voetbaljournalist ook een geschikte club in Nederland die nog op zoek is naar een trainer.

Vertrek Heitinga komt niet onverwachts

In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad vertelt Mossou het vertrek van Heitinga wel te zien hebben aankomen. “Heitinga was al een tijdje een dead man walking bij Ajax. Het was wachten op het moment tot het definitief was. Ik vind trouwens dat Mislintat het goed heeft verwoord.” Volgens Mossou is dat ook weleens anders gegaan bij Ajax. “Dat was in de tijd van Van der Sar en Overmars in de Ajax-directie weleens anders. Hij kan het goed uitleggen en het is prettig om naar te luisteren. Ik kan Mislintat wel volgen.”

Volgens de voetbaljournalist begon Heitinga haast aan een onmogelijke taak na het ontslag van Alfred Schreuder. “Het was een ontzettend moeilijke situatie. Schreuder werd ontslagen en toen probeerden ze het met dit clubicoon met alle afbreukrisico van dien. Je wist dat het heel moeilijk zou worden en om hem daar op af te rekenen, is hard. Het hoort bij het voetbal, maar ik snap wel dat het in menselijk opzicht pijn doet.”

Heitinga naar FC Emmen?

Mossou denkt niet dat Heitinga nu bij Ajax moet blijven, maar stelt dat de oefenmeester ergens anders gewoon weer op eigen benen moet staan. “Omdat hij niet als assistent gaat werken zou je hem alleen nog bij Jong Ajax kunnen zetten. Maar het is ook niet slim voor Heitinga om te blijven. Dit is het goede moment om bij een kleinere club in het binnen- of buitenland ervaring op te doen als hoofdtrainer.”

Een geschikte club voor Heitinga weet Mossou ook wel, die FC Emmen noemt in de podcast. “Het is voor ex-topvoetballers vaak moeilijk. Ze zijn het gewend om in de top te werken en dan moeten ze er niet aan denken om bij wijze van naar Emmen te moeten. Voor de opbouw van je trainerscarrière is het echter niet verkeerd. Er zijn genoeg voorbeelden van trainers die verzopen zijn, omdat ze te hoog instapten. Heitinga heeft wel als voordeel: het is niet gelukt, maar hij wordt er niet op afgerekend, gezien de omstandigheden bij Ajax. Hij is niet afgegaan. Heitinga kan nog steeds een prima trainer worden.”

Zou Emmen een geschikte club zijn voor Heitinga?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, kan beter kiezen voor een andere club
4505+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
3+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
8+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
5+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
51+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
42+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
100+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
185+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
634+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
230+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
47+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
88+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
112+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
211+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
199+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
132+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
211+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
234+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
442+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
26+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
23+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie