Mooie woorden voor Bosz na ontslag: “Altijd een goed mens geweest”

Foto: Mooie woorden voor Bosz na ontslag: “Altijd een goed mens geweest”

Peter Bosz werd zondag op straat gezet door Olympique Lyon, vanwege aanhoudende slechte resultaten. Desondanks heeft voorzitter Jean-Michel Aulas mooie woorden over voor de Nederlandse oefenmeester, die wordt opgevolgd door Laurent Blanc.

Bij de presentatie van de nieuwe trainer, kwam Aulas terug op het ontslag van Bosz. “Toen we Peter de hand schudden, gaf ik een hand aan een slimme man. Een loyale man. We hebben onze gezamenlijke doelstellingen niet behaald, maar dat neemt niet weg dat Peter altijd een goed mens is geweest.”

Blanc

Blanc was drie jaar geleden al dicht bij een samenwerking met OL. Aulas wilde de voormalig international aanstellen, maar toenmalig sportief directeur Juninho schoof Rudi Garcia naar voren. De voorzitter had Juninho belooft dat hij de trainer mocht bepalen.

“Ik neem al 35 jaar beslissingen. Soms goede, soms verkeerde”, stelde de preses. “Daar heb ik een fout gemaakt, dat moet ik toegeven. Ik had een toezegging gedaan aan degene die ik had aangesteld (Juninho, red.) en hem de verantwoordelijkheid gegeven.”

Nu komt Blanc alsnog voor de groep te staan bij Lyon. “We laten zien dat we risico’s durven te nemen. Dat geeft onze ambitie weer. Ik ben ervan overtuigd dat we er met Laurent gaan komen. Daar verlang ik zo naar…”

TIP: Pak 10x je inleg als Lyon de Franse beker wint!

??????? ????? ✍ 2⃣0⃣2⃣4⃣ pic.twitter.com/2776Zbpuyt

— Olympique Lyonnais (@OL) October 10, 2022

Neem jij zulke woorden serieus?

  • Ja, toch mooi
  • Nee, had hem dan gehouden
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie