Mokerslag voor PSV: ‘De Jong nog weken uitgeschakeld’

Foto: Mokerslag voor PSV: ‘De Jong nog weken uitgeschakeld’

PSV heeft een keiharde tegenvaller moeten incasseren. Luuk de Jong zal zeker nog enkele weken uitgeschakeld zijn, zo vertelde trainer Ruud van Nistelrooy op de persconferentie van de Eindhovenaren. De aanvaller is nog altijd herstellende van een blessure die hij opliep in de Champions League-confrontatie met Rangers FC.

Van Nistelrooy vertelde op de persconferentie voorafgaand aan het duel met SC Cambuur dat het zeker nog enkele weken gaat duren voordat De Jong terug is. “Hij staat wel op het veld, maar legt nog een individueel traject af. Het is te vroeg om hem in te brengen.” Ook de Europa League-wedstrijd tegen FC Zürich zal hij in ieder geval aan zich voorbij moeten laten gaan.

Druk schema voor PSV

De absentie van De Jong is een flinke tegenvaller voor PSV, dat een aantal drukke weken tegemoet gaat in aanloop naar het WK in Qatar. PSV speelt maar liefst twaalf wedstrijden, waaronder de Eredivisie-toppers tegen Ajax en AZ en een dubbele Europa League-confrontatie met Arsenal. Voor Van Nistelrooy wordt het opnieuw puzzelen wie hij in de spits moet gaan zetten in de komende duels. De oefenmeester rouleerde de laatste duels geregeld met Guus Til, Xavi Simons, Anwar El Ghazi, Yorbe Vertessen en Ismael Saibari in de punt van de aanval. Wel was er nog goed nieuws voor Van Nistelrooy, die tegen Cambuur weer kan beschikken over El Ghazi en linksback Fredrik Oppegard.

TIP: Eindigt Cambuur tegen PSV in 0-3? Pak 9x je inzet bij Unibet!

Breekt de afwezigheid van De Jong PSV op in de titelstrijd?

  • Ja, die is onmisbaar
  • Nee, ook zonder de Jong maakt PSV een goede kans op de titel
286+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie