Mohammed Kudus held van Ghana

PSV spint garen bij de goede prestaties van Cody Gakpo op het wereldkampioenschap, maar dat geldt ook voor Ajax, maar dan met betrekking tot Mohammed Kudus. Met twee doelpunten bezorgde hij zijn land Ghana op maandagmiddag een overwinning op Zuid-Korea (2-3).

Zuid-Korea had veldoverwicht in de openingsfase van de wedstrijd in het Education City Stadium, maar wist dat niet om te zetten in kansen. Aan de andere kant van het veld werd er juist wel gescoord, door Mohammed Salisu. De verdedigers van Korea waren niet in staat om de bal weg te werken bij een indraaiende vrije trap en Salisu profiteerde daar optimaal van, door het leer van dichtbij binnen te tikken.

Het werd allemaal nog wat erger voor de Aziaten, want tien minuten later maakte Kudus zijn eerste doelpunt van het duel: hij kopte raak na een voorzet van Jordan Ayew. In het tweede bedrijf zette Zuid-Korea een comeback van jewelste in: Gue-Sung Cho dook twee keer voor het doel van keeper Lawrence Ati-Zigi op en was ook twee keer trefzeker, in minuut 58 én 61. Door de dubbelslag van de spits van Jeonbuk Hyunday Motor konden beide landen dus van vooraf aan beginnen.

Goudhaantje Kudus

Het was vervolgens opnieuw Kudus die Ghana in vervoering bracht, door op de juiste plek te staan bij een voorzet van Gideon Mensah. Iñaki Williams miste de bal, maar de multifunctionele Ajacied wist zich daar wel raad mee, hij schoot beheerst raak.

In de slotfase ging Zuid-Korea met man en macht op zoek naar de 3-3, maar ondanks een groot aantal hachelijke situatie voor het doel wisten de Ghanezen de overwinning over de streep te trekken.

Scoreverloop: 0-1 (24′) M. Salisu, 0-2 (34′) M. Kudus, 1-2 (58′) J. Gue-Sung, 2-2 (61′) J. Gue-Sung, 2-3 (68′) M. Kudus