Misser Lewandowski zorgt voor puntendeling Polen en Mexico

Foto: Misser Lewandowski zorgt voor puntendeling Polen en Mexico

Mexico en Polen zijn hun WK begonnen met een doelpuntloos gelijkspel. Het treffen, met weinig grote kansen, was aan elkaar gewaagd. De Polen kregen een uitgelezen mogelijkheid om met drie punten aan de haal te gaan, maar Robert Lewandowski mistte een strafschop.

Groep C was door de enorme stunt van Saudi-Arabië tegen Argentinië eerder op de dag nog wat interessanter geworden. Mexico en Polen hoopten in hun onderlinge strijd meteen al goede zaken te doen. Een behoorlijk Eredivisie-tintje bij de Mexicanen. Ajacieden Edson Álvarez en Jorge Sánchez stonden aan de aftrap. Dat geldt ook voor oud-PSV’ers Hector Moreno en Hirving Lozano. Érick Gutiérrez, die momenteel nog voor de Eindhovenaren speelt, moet het doen met een reserverol. Bij Polen mocht Feyenoorder Sebastian Szymanski het laten zien.

De passie van de Mexicaanse fans op de tribunes was hartverwarmend. Wat de spelers op het veld lieten zien een stuk minder. Beide ploegen hadden ongeveer evenveel balbezit maar konden niks creëren. Sánchez begon matig waarbij hij zijn eigen ploeg af en toe in de problemen bracht. Later in de eerste helft veranderde dat, mede door een aantal combinaties op de rechterflank met Lozano. Met een verrassend schot van de rechtervleugelverdediger had Wojciech Szczesny de nodige moeite. Polen kon Robert Lewandowski nauwelijks bereiken, het eerste bedrijf werd zo afgesloten zonder treffers.

Penalty Polen

Na de rust hadden de Polen aanvankelijk wat meer balbezit. Na een klein uur volgde een belangrijk moment. In een duel tussen Lewandowski en Moreno hield de verdediger iets te nadrukkelijk zijn tegenstander vast. Na ingrijpen van de VAR ging de bal op de stip. De ervaren topschutter van FC Barcelona ging logischerwijs achter de bal staan. Zijn zwakke inzet werd gekeerd door Guillermo Ochoa, die net voor zijn redding nog een schijnbeweging maakte. Lewandowski en de Poolse fans in mineur, terwijl de Mexicanen harder zongen dan ooit. De centrumspits bleef zo verstoten van zijn eerste WK-goal ooit.

Szymanski kon zijn stempel niet drukken en werd naar de kant gehaald. Mexico probeerde het middels een aantal afstandschoten, maar echter dichtbij een treffer kwam het niet. Polen zette nog even aan, maar het doelpuntloze gelijkspel kon niet voorkomen worden. Beide ploegen pakten zo een punt en dus is Saudi-Arabië de verrassende koploper na de eerste wedstrijd.

Wie heeft meer kans om door te gaan?

  • Mexico
  • Polen
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:16
1+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
60+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
147+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
48+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
46+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
44+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
111+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
22+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
14+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
250+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
39+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
48+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
865+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
10:20
212+
‘Ajax-zomertransfer: 27 miljoen’
10:17
92+
Smakelijke FC Utrecht-onthulling over Ten Hag: “Iedereen werd gek van hem”
10:00
138+
Oud-Feyenoorders investeren in Mexico in carrière en portemonnee
09:56
50+
NEC-aanhang hoort Vitesse-tegenvaller
09:48
818+
‘Berghuis-transfer voor fooi’
09:41
32+
Jong PSV-trainer kondigt vertrek aan: “Tijd voor een volgende stap”
09:25
6731+
‘Van der Gijp op non-actief bij Vandaag Inside’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie